Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som to pravidelne sledoval ak som na to natrafil v TV. Ešte aj s babkou ak ma pamäť neklame. Príbehy pri ktorých divák hádal či sa jedná o fikciu alebo realitu zaujali v tom čase silným nádychom mysteriózna, horrorovou atmosférou a pretvárkou, že ide skoro akoby o reality šou. Fact or Fiction vyvolával nutkavý pocit (dokonca aj pri príbehoch čo sa nestali), toho, že sa podobná vec môže stať hocikomu z nás. Moderátori boli svojím prejavom celkom uveriteľný takže strach vtedy ohlodával aj mňa. Nostalgické 3*. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem ten seriál neskutečně žral a doslova hltal všechny příběhy. Bavilo mě hádat, bavil mě Frakes, ale postupem času se to stalo otravně stereotypní a nudné. I tak ale mají některé příběhy drsně našponovanou atmosféru. Jeden z mých nejoblíbenějších: http://www.youtube.com/watch?v=PbiWUyzc-Vo ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si vás Frakes povodí nějakým optický klam způsobujícím udělátkem a nato naservíruje pět tajemných příběhů, o jejichž reálném podkladu se máte horečně dohadovat. Každý oglosuje nekompromisní hláškou stylu: „Byla ta jehla opravdu vraždící, či byl celý příběh jen spíchnut horkou jehlou našich scénáristů..?“ a na závěr zveřejní s úsměvem na rtu rozřešení, kterému ani sám nemůže věřit. Jak já ten seriál žral.. Bravo, komandére Rikere! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • V příběhu s názvem „Wheezer“ se jedná o psovi, kterého srazí auto. Po této události můžeme zaslechnout veterináře, který říká: „Je mi líto, nemohl jsem nic udělat.“ Z čehož lze usoudit, že Wheezer je mrtvý. Avšak během vyřčení veterinářovy věty si lze všimnout, že údajně mrtvý pes dýchá. (Worry77)
  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama