Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono když vám zabije Santa mámu s tátou, tak k téhle postavičce zrovna pozitivní vztah nezískáte. A když je vaše fóbie ještě podporována řemenem matky představené, v jejímž sirotčinci se ocitnete, máte slušný náběh k tomu, stát se ukázkovým psychopatem. Pak už jen stačí počkat, až vás nějaké neinformované jelito navleče do Santova kostýmu. Osmdesátkový slasher se vším, co k téhle době patří, takže je tu hodně koz, spousta krve a pár výživných scén, kterým vévodí věšení na paroží. Povedené. 70% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro mě mírné zklamání. Chyběla mi temná a pochmurná atmosféra, jaké se nám u jiných shlasherů (Halloween, Pátek Třináctého...) dostává vrchovatě, tak nějak to postrádalo napětí a všechno šlo moc hladce. Taky mi tam chyběl hrdina nebo hrdinka o které bych se mohl bát. Na druhou stranu je velký klad, že si z vraždícího Santy a jeho hlášek můžeme aspoň dělat srandu. "Punish, zlobivých dětí se zbavíš." :-)) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Trest! Neposlušná!" :-)) Už začátek, kdy malýho Billyho vyděsí jeho vlastní choromyslnej děda mě rozbil. Malýmu Billymu zavraždí rodiče Santa Claus, ten z toho má dodobný deprese jako Lorie Strode z Michaela Myerse, v dětsáku ho navíc terorizuje matka představená. Když je Billymu 18 let, dostane job v hračkářství. Bohužel se ale blíží Vánoce. Billy musí zaskakovat v převleku Santa Clause, tím mu definitivně hrábne a začne kosit všechny, co se mu postaví do cesty, tedy až na hodný děti. Škoda jen, že neodkrouhnul i matku představenou. Originální námět vraždícího Santy se sekyrou a vtipný hlášky. Doufám, že bude remake, protože tenhle zapadlý slasher si ho zaslouží. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hneď ako sa pozriete na poster všimnete si ako krásne z neho srší tá béčkovost. A názov filmu to len podčiarkuje. Silent Night, Deadly Night, no proste krásne béčko. Ale nato, že ide o zábavné béčko to má celkom slušný dej. Napočudovanie skoro všetko dáva zmysel a nič nebije do očí. Film má všetky aspekty, ktoré by mal mat tj. skvelého vraha, originálne vraždy, sem tam nejaká tá nahota a vtipný koniec. Aj preto filmu nemôžem nič vytknúť a napariť 90% Ja som sa bavil a to je hlavné. Je to skvelý vianočný slasher, ktorý podľa mňa prevyšuje aj slávnejší Black Christmas. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama