Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hneď ako sa pozriete na poster všimnete si ako krásne z neho srší tá béčkovost. A názov filmu to len podčiarkuje. Silent Night, Deadly Night, no proste krásne béčko. Ale nato, že ide o zábavné béčko to má celkom slušný dej. Napočudovanie skoro všetko dáva zmysel a nič nebije do očí. Film má všetky aspekty, ktoré by mal mat tj. skvelého vraha, originálne vraždy, sem tam nejaká tá nahota a vtipný koniec. Aj preto filmu nemôžem nič vytknúť a napariť 90% Ja som sa bavil a to je hlavné. Je to skvelý vianočný slasher, ktorý podľa mňa prevyšuje aj slávnejší Black Christmas. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná a nezajímavá vyvražďovačka, kterých jsou další kopy a to, co by mohlo Silent night, deadly night vytáhnout někam nahoru moc nefunguje, konkrétně jde o samotnou hlavní postavu/vraždícího magora s traumatem, ten by totiž v ideálním vesmíru byl divákovi sympatický, jenže v tom případě by herecký výkon jeho představitele nehraničil s nechtěnou parodií s výrazem podomního obchodníka s kočičím písečkem. A krom téhle pomrvené postavy už tu není zajímavého nic (leda tak tlupa klišé jeptišek), přitom první půlhodina vypadala dosti slibně. PS: ve filmu není žádný krásný sympatický, zombie vražedný sob jako na plakátu. Kurva. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný slasher hrající na psychologický základ, který zestárnul a připadá vám jako komický televizní film s větším počtem odhalených prsou. Brutalita není vzhledem k nízkému rozpočtu asi na dvě vyjímky typu obývák nebo sáňkování nic zvláštního - nic jako My Bloody Valentine se nekoná. Fatální chyba je nesejmutí vedoucí církevního sirotčince, kde nám scénář tradičně připomene církev jako zoufale neschopnou vychovávat děti. :-) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vianočná temná vízia malého chlapčeka, zúrivý Santa Claus a bláznivý dedko zavretý v ústave pre chorobomyselných. To sú tri dôvody, prečo sa Billy Chapman zmenil na úchyláka v červenom obleku s vizitkou Santa Clausa. Možno prvý vianočný horor, ktorému som dal plný počet zato, že ma po celý ten čas pekne zabavil, ukázal mi dusnú atmosféru a všetko sa nakoniec zmenilo v očakávaný, ale dobrý koniec. Niet čo dodať, klasika 100 percent. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Po posledních dvou dílech jsem si řekl že byly fajn a je na čase zkouknout předešlý 3 díly. A dopadly ještě lépe. První díl je atmosférickej slasher který mě dostal tím že to není jen blbej slasher ale to že si umí udržet postavy, s malým klučinou jsem cítil a celá psychologie postav mi přišla moc fajn. Je sice rpavda že někteří lidi se můžou nudit ale já se bavil, navíc ten děda mě pěkně vystrašil. Když dojde k vraždám tak jsou celkem pěkné, není to sice nic extra ale dobře se na ně koukalo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)

Reklama

Reklama