Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

hippyman 

všechny recenze uživatele

snímek starý stejně jako já, bohužel není zdaleka tak povedený :-) až na pár efektních killů a obnažených teenek toho nebylo moc k vidění... nelogické chování (nestotožnitelných) postav, okaté neherectví, absence POV flashbacků a (ne)stárnutí jeptišek dodaly jednoduchému a značně čitelnému scénáři takřka hnědou pachuť... slušná hudba a začátek to zachraňují na 50%. no, jsem docela rád, že u nás chodí Ježíšek... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Po posledních dvou dílech jsem si řekl že byly fajn a je na čase zkouknout předešlý 3 díly. A dopadly ještě lépe. První díl je atmosférickej slasher který mě dostal tím že to není jen blbej slasher ale to že si umí udržet postavy, s malým klučinou jsem cítil a celá psychologie postav mi přišla moc fajn. Je sice rpavda že někteří lidi se můžou nudit ale já se bavil, navíc ten děda mě pěkně vystrašil. Když dojde k vraždám tak jsou celkem pěkné, není to sice nic extra ale dobře se na ně koukalo. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako připomenutí Vánoc příjemné. Klasický osmdesátkový slasher s trochou sexu, ostrou sekyrou a kopicí mrtvol. Člověk mimo jiné zjistí, k čemu se dají použít parohy ze statného jelena. A jelikož hlavnímu hrdinovi nestačí děsivý zážitek z dětství, podepíše se na něm ještě despotická matka představená se svojí brutální výchovou (ano, církev dokázala, a mnohde jistě stále dokáže, vychovat celou řádku psychopatů). Nečekejte nic ďábelsky promyšleného, jen oddechovku, která, jakmile se rozjede, hezky odsýpá. A kromě církve si autoři berou na paškál i debily mezi policisty.....,,Neposlušný/á! Trest!" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně typickej bezmyšlenkovitej slasher, kde je jedinej problém filmu založenej na tom, kolik táborníků si štáb přiveze a jakým způsobem, jakou zbraní a jakou frekvencí je vrah vyvraždí. Tady je vrahova osoba hned od začátku filmu docela solidně fomovaná a vytvářená, že nakonec to zabíjení vůbec nepůsobí špatně, spíš naopak, působí docela reálným dojmem a ty následný scény Santy s obouruční sekerou už je jen taková třešnička na dortu. Výbornej a řek bych, že i dost opomíjenej slasher. Nauhty! Naughty! You've made it thrugh Halloween, now try and survive Christmas. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno