Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman se podruhé žení a za manželku si bere Blanku Mutlovou. Během svatebního veselí v Karlových Varech stihne vyřešit případ podvodní výměny bankovek místních šmelinářů s německými turisty... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

Recenze (32)

MrKrahujec odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl považuji za nejpádnější důkaz toho, že Major Zeman je i z filmařského hlediska naprostá šmíra a šmejd a že i jinak snad dobrý herec Brabec (přiznám se, že právě kvůli majorovi Zemanovi jsme ho léta bral jako jakousi "Švorcovou v kalhotách"), tady odvádí skutečně to nejslabší... Už jenom ta jeho zoufale marná snaha užmoulat a užužlat jakýsi neexistující typ "správňáckého" esenbáka by byla vlastně k popukání, kdyby nebyla k pláči. No a co se týče syžetu, tak tady se mi ani po opakovaném shlédnutí opravdu nepovedlo rozeznat, oč tu vlastně šlo a kdo co provedl. Snad leda jako ilustrace neustálé platnosti verše Karla Havlíčka Borovského o policajtovi, který "koho chce, toho si chytne a dá do vězení". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je to za bláznivej psí spolek? Třetí housle se snaží jít na to zgruntu jinak a možná i trochu polidštit příslušníky SNB takže tento případ ve kterém se Zeman žení je pojat jako bláznivá krimi komedie. Zajímavý tah, občas je to i vtipné, ale občas taky trapné. Výsledek tak vidím neutrálně, ale díky za poučení, že ti všiví Němci k nám jezdí obchodovat s čokly a načerno měnit prachy, to se pak jeden nemůže ani v klidu oženit.50% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš kdo to je? Kapitán Zeman z pražský kriminálky. Dvakrát mě dostal do šuplete." Může se Zeman v klidu oženit? Nemůže, když se mu zločinci sami přiznávají. Je to sice hrozná hovadina, ale hlášení stržm. Milotinského opilým elitám pražské kriminálky o odcizení Oktávky bylo naprosto dokonalé. Jinak to byla jen rozverná taškařice, ve které si první housle zahrál karlovarský esenbák ppor. Vostárek ("Já nejsem pro Vás žádnej Béďa, pane řidiči.") a ta šmelina, bloodhoundi a vodní masážička se nakonec taky dala přežít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tridsať prípadov majora Zemana". Devätnásta časť - "Tretie husle". Príbeh z roku 1962. Pražský kriminalista súdruh Ján Zeman sa druhý krát žení. Berie si svoju starú lásku Blanku. Svatba sa koná v malebných Karlových Varoch. Zeman počas nej dokáže odhaliť a objasniť aj prípad nelegálneho kšeftovania miestných šmelinárov s nemeckými turistami. Hold darmo, je to policajt ako sa patrí. Táto raritná, svadobná epizóda sa nesie v štýle nepodarenej komickej frašky. * ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se špiony je sranda nechtěná. Tady měla být chtěná, ale nebyla. Sequens si usmyslel, že Zemana, Blanku, Pavláska, Kalinu a Stejskala mají diváci asi hrozně rádi a musí s nimi užít i nějakou srandu. Takže celý tenhle díl se odehrává během svatby Zemana a Blanky v Karlových Varech, kde mají jenom tři hosty, a kde celý díl chlastají, zatímco většina děje se děje za jejich zády. Číšník a masér překupují valuty, Němci obchodují se psy, Luděk Kopřiva nacvičuje s orchestrem včetně houslistů Svatopluka Beneše a Oldřicha Víznera a policajt hledá Větrovcovo auto, které pořád někam mizí. To je legrace, hehe. Na konci se číšník Řehoř a masér dozvědí, že neznámý ženich je kapitán Zeman a ak masér zdrhne a číšník se sám udá. Tohle je fakt hodně špatnej díl. A bohužel jeden z těch delších. Snad jenom, že tu chybí ideologie, budu trochu mírnej. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Bláznivej den“ nazpíval Aleš Ulm. V titulcích není uveden, jeho jméno se objevilo až po letech na DVD. (TomasSlach)
  • Jaroslava Obermaierová (Blanka) cestovala do Karlových Varů den před natáčení z Bratislavy a přijela řádně unavena. Měla zařízené letadlo, které kvůli husté mlze neodstartovalo. Na place pak občas klimbala, ač ve filmu na jejím výkonu, plného komediálních scén, to není znát. (Willy Kufalt)
  • V čase cca 03:00 až 03:30 auto se Zemanem předjíždí německý autobus. Major Pavlásek (Josef Větrovec) autobus komentuje slovy: „A koukněte, má mnichovské číslo.“ Autobus má však na značce NK, což je značka zemského města Neunkirchen v Sársku, tedy u francouzských hranic. I když se jedná o linku Mnichov – Karlovy Vary, mnichovské „číslo tedy autobus nemá. (budivoj)

Reklama

Reklama