Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman slouží na žižkovském obvodním oddělení VB. Navštíví ho tu Žitný a chce, aby objasnil nevyřešený případ jedné rodinné tragédie. Zeman se soukromě pustí do pátrání, na jeho konci je zdárné vyřešení případu. Za to je znovu jmenován náčelníkem pražské kriminálky a Stejskal je odvolán... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tak otec se toho večera sice kýval solidně, ale moje očekávání ohledně „legendárního hororového případu“ byla výrazně větší. V neskutečně nabobtnalé stopáži se vyšetřuje minimálně, Zeman se prostě věci dozví, když ho lidi vezmou za svého, nebo nedozví, když je ještě za Pražáka. Vesnice vydrbaná až do blba a filmografie stejná, jak v dětských filmech té doby. Budování hutné atmosféry co chvíli utne nějaký bodrý soudruh kydáním špíny na bližní. A ani ta památná věta tam nezazní! Herdek už! Flashback k případu je to jediné, co stojí za to vidět a tímto Zemana odsouvám ze svého radaru. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neblázněte! Snad nechcete jít dovnitř? Chceme a ty půjdeš s námi! Studna je po všech stránkách kult s nezapomenutelnou atmosférou vygradovanou závěrečnou scénou s neklidným otcem se sekyrou v ruce a stejně tak i scény průzkumu hrobky nebo strašidelného vypáleného domu jsou perfektní, ale přesto, že za tyto aspekty dám plný počet, tak souhlasím s tím, že to zatahovaní událostí roku 1968 do tohoto dílu je trochu nešťastné a zbytečné. Tím spíš, že s případem jako takovým to nemá nic společného. Škoda, jinak po všech stránkách atmosférická bomba a možná opravdu první Český horor i když nakonec s logickým koncem.95% ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že do této krimi namočili šedesátejosmej, dost neohrabaně a hodně na sílu. Studna sice není(navzdory obecnému mínění) nejlepší ani nejstrašidelnější díl, nicméně pan Crha alias starý Brůna je skutečně panoptikální úkaz a slušně nám dětem tenkrát roztáhl zornice. Stromový střelec Hyneček z Hříšných lidí....získal brášku na pokoj v pomyslné Hall of fame největších psychozjevů. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Studna" je absolutne a celkom jednoznačne najlepšia časť z televízneho krimi seriálu "Tridsať prípadov majora Zemna". Po búrlivých udalostiach roku 1968 prichádza degradovaný Zeman do malej obce neďaleko Prahy, aby tam objasnil prípad vraždy, sebevraždy, podpaľačstva a rodinnej tragédie. Má to prvky klasického horroru a tajuplnú detektívnu zápletku. Je z toho cítiť tiesnivú atmosféru hitchckockových filmov. "Studna" je české, socialistické "Psycho". **** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Trošku toho neklidu bys nekoupil?" Fořti z pražské kriminálky s pátráním ve studně neuspěli, tak musel nastoupit žižkovský obvoďák mjr. Zeman, aby vše vyřešil, objasnil a posadil se zpět do svého křesla, když už ten Dubček padl. Jenže než Honza odhalil osobu divně se kývající osobu se sekerou v ruce, tak si trošku zašikanoval důchodkyni, zašpásoval si s holičem a ještě stačil poděkovat armádám Varšavské smlouvy za internacionální pomoc v roce 1968. Je to zkrátka našlapaný díl, ve kterém mě zejména na konci pobavil mix děsivého vyprávění doktora Brůny a obdivu nových Honzových fanoušků: "Fajnovej chlap. To by byla pomocná stráž VB." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Český divák měl možnost v televizi vidět jen sestříhanou verzi tohoto dílu, která je ochuzena o ty nejdrastičtější scény. Nesestříhaná verze byla prodána pouze do Japonska, kde se jim moc líbila. (raininface)
  • Během natáčení byl Jaromír Crha po operaci a do uší se mu nesměla dostat voda. Během scény ve studni měl proto v uších tampóny. (Duoscop)
  • Domek Brůnovic rodiny byl postaven v exteriérech studia Barrandov jen pro potřeby natáčení a neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama