Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že by aspoň pro mě film splnil svůj úkol: pobavit!! To určitě ne! Viděl sem jen partu chlápků, který umí dobře gymnastiku a sou gumoví... + efekty... Do toho zasazený příběh nepříběh o záchraně mladého kluka, aby se ukázalo "velké dobré srdce" halvních hrdinů... Nic pro mě, možná pro nějaký skejťáky... Pro mě tohle neni film!!! ()

Reklama

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Keď sa mi dostal tento film do rúk, pozrel som na obal pozerám francúzska produkcia, le parkour....čo to je? Hneď ako som začal pozerať zaujalo ma to a postupne ma to dostalo úplne. Silný príbeh o chlapcovi, ktorého rodičia nemajú na jeho operáciu srdca, len predo že vyrastajú v predmestskej chudobnej štvrti a partia chlapcov čo sa bavia originálnymi kúskami ulicami mestom a rozhodnú sa pomôcť jednému zo svojich, ktorý ich obdivuje, vzhliada k nim ako ku vzorom. Na tomto filme ma naozaj dostalo všetko a nenašiel som tu žiaden rušivý moment, kedy by som si povedal, že: "hm, tu sa sekli." Cez herecké obsadenie (zrejme profesionály), cez triky, hudbu, príbeh, ukážku odvráteného života vo Francúzku, kde tiež majú mnohé problémy a vytvárajú sa tam prisťahovalecké komunity, ktoré si žijú takým svojim životom, lebo sa nedokážu uchytiť v tejto západoeurópskej modernej spoločnosti a polícia dáva vo väčšine od nich ruky preč alebo ich len mimovoľne prehliada. Naozaj skvelá produkcia o to viac ma nadchla, že je európska a vždy si rád pozriem tento film. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Musel jsem se pořád smát a to není dobře. Trapné herectví oněch sedmi neherců, neuvěřitelně stupidní dialogy a naprosto hloupý scénář plný nelogických chyb. Nějaké jejich skákání a lezení mi fakt nic neříká a navíc jsem se musel chytat z hlavu při scénách kdy utíkají před policií a při tom dělají salta a přemety,uplně zbytečně jen pro efekt ve filmu, ve skutečnosti by je to přeci hrozně zpomalovalo a byl by to risk. Trapný,trapný, trapný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem viděl poprvé za éry videopůjčoven. Dnes jsem se k němu dostal úplně náhodou a udělal si tak nostalgickou vzpomínku na doby kdy jsem si chodil filmy půjčovat. Pokud přehlídnu klišé a nekoukám na logiku tak je Yamakasi pohodovou oddychovku u které člověk vypne. Nic víc nic míň. Na můj vkus borci mohli předvíst víc kousků když už film měl pojednávat o parkouru. Jinak dobrý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)
  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)

Reklama

Reklama