Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil sportovní výkony, bylo by to za plný počet bodů. Jenže je tu ještě jakási melodramatická historka, naprosto mizerný scénář se sociálními podtexty a pozoruhodně nefungující pokusy o humor. Vystříhat si z toho těch pár adrenalinových čísel a zapomenout, že k tomu patřilo ještě něco dalšího, mohl bych na to koukat i opakovaně. Vcelku maximálně jednou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem bez rozběhu nepřeskočil panelák, ale pokud mohu parkour sledovat z pohodlného křesla, tak se mi hodně líbí. Yamakasi parkour propaguje celkem zábavně, i když dějově to jen poměrně stupidní hříčka, která nebývale přesně ukazuje výhody vyspělého kapitalistického zdravotnictví - řádně si plať zdravotní pojištění, ale jestli onemocníš mimo své možnosti, tak budeš mít štěstí, když si na tvou léčbu někdo vezme úvěr. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jako opice hopsaj po barákách a pruďěj lidi. Prcek je napodobí, spadne na palici, a opice mu seženou kokosy na operaci. No doprdele, to je dobrý jak hopsaj, pokud někdo má rád hopsání. Efektivně to je docela dobrý, jednou se to slíznout dá, dějově vo hovně, a fakt super záběr je, jak ta multikulti smečka čumí ze střechy paneláku na východ žbluňce. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Le Parkour mám opravdu rád, ale herecké výkony co předváděli herci spolu s příběhem bylo opravdu stupidní, a to že sem se koukal až do konce, bylo jen z očekávání alespoň 50% kvality 13 okrsku .. u těchto typů filmů nemá člověk myslet -- pouze se nechat unášet na rostoucí vlně adrenalinu a zažitků . / bohužel 3/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)
  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)

Reklama

Reklama