Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu je třeba vědět na co se díváte. Předem varuji od stupidního a naivního děje. Není také od věci si uvědomit že je to francouzský film = dialogy tomu odpovídají (prostě takhle umí plkat ve filmech jen Francouzi). To vše je ale celkem druhořadé protože Yamakasi baví a je se na co dívat (scéna s dobrmany a obecně vykrádačky bytů jsou geniální). Takže za ty 4 hvězdy se opravdu nestydím. ()

f1 

všechny recenze uživatele

Tohle tady ještě nebylo a to já ocením. Ještě navíc pohled na Paris ze strech. Co si budem povidat, ti kluci na sobě makají, a to se musí ocenit. Ještě k tomu jsou to Mirkové Dušínové, správňáci. Vidím, že tohle musím osvětlit. Jsou to Mirkové Dušínové, ale černoušci - proto jsou tak drsní, ale jsou čestní, ne??? Tak někdy u piva to proberem. Čauou. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Parkour je fajn, ale filmy o parkouru už ani moc ne. Povětšinou se jedná vždy o prvoplánově natočené filmy které toho moc neřeknou. Jasně fintičky jsou na oko líbivé ale příběhově to drhne. Nějak jsem nepochytil ani ten motiv hlavních hrdinů kdy jsou ochotni se prostě a jednoduše nechat zastřelit když to šlo všechno zařídit úplně jinak. Mimochodem stupidnější policisty než jsou v tomto filmu se hledá dost obtížně. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Legendární film pro ParKouristy a fanoušky PK. Nesouhlasím s tím co týpci dělali, DAvid Bell (zakladatel PK) to s nimi netočil, protože nesouhlasil s tím, že se treuceři stanou lupiči, což chápu. Normální oddechovka. Trochu i najivní ale milé. Nadruhou stranu ukazuje realitu. Škatulkování-odsuzování lidí. Byrokracie a nespravedlnost. Zároveň poučné. Uvědomuju si že se akční scény mohou zdát nudnější, je to natočené před 16lety. Pk byl v plenkách a také film ještě nezažil tu největší akci. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno