Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

f1 

všechny recenze uživatele

Tohle tady ještě nebylo a to já ocením. Ještě navíc pohled na Paris ze strech. Co si budem povidat, ti kluci na sobě makají, a to se musí ocenit. Ještě k tomu jsou to Mirkové Dušínové, správňáci. Vidím, že tohle musím osvětlit. Jsou to Mirkové Dušínové, ale černoušci - proto jsou tak drsní, ale jsou čestní, ne??? Tak někdy u piva to proberem. Čauou. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem viděl poprvé za éry videopůjčoven. Dnes jsem se k němu dostal úplně náhodou a udělal si tak nostalgickou vzpomínku na doby kdy jsem si chodil filmy půjčovat. Pokud přehlídnu klišé a nekoukám na logiku tak je Yamakasi pohodovou oddychovku u které člověk vypne. Nic víc nic míň. Na můj vkus borci mohli předvíst víc kousků když už film měl pojednávat o parkouru. Jinak dobrý. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno