Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Wade 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, protože takovou atmosférickou pecku s nádherným vizuálem jsem opravdu nečekal. Hltal jsem každou minutu filmu a prostě se kochal. Dám s klidem plnou palbu 5* a je opravdu škoda ratingu PG-13, protože bych chtěl vidět jak by film vypadal bez něho. 90% --- 9/10 IMDb Druhé zhlédnutí bylo ještě lepší puštěno po půlnoci v úplné tmě a se zvukem ve sluchátkách. Doporučuji :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od "Gretel & Hansel" som čakal viac. Nebudem to zastierať, ale som z filmu sklamaný. Tu bol veľký potenciál na skvelý film, no kdesi to úplne nezafungovalo. Okey, poďme si povedať pozitíva filmu. Je dostatočne temný a niektorými scénkami vie dobre budovať atmosféru. Sophia Lillis je tradične veľmi dobrá a ako Gretel absolútne exceluje. Alice Krige ako čarodejnica je tiež veľmi zaujímavá. A je pre mňa fascinujúce ju takto vidieť. Nesnaží sa deti týrať, ani vyhladovať ani nič podobné. V podstate ich skôr veľmi šikovne manipuluje a ovláda. A to je zaujímavé. Vizuálna a hudobná stránka je tiež dosť dobrá. Film je celkom na pohľad nie príjemný a snaží sa tým pridať svojej temnej stránke. Lenže na druhú stranu, mohli tie vizuály byť pokojne aj o niečo tvrdšie a drsnejšie. Pôsobí to, ako keby sa film trošku držal vzadu, lebo si dali PG-13 rating. Pričom keby to malo "R" rating, mohlo by to byť zaujímavejšie. Kopec scénok si priam pýta väčší vizuálny náboj. Okrem toho si nie som istý ani štýlom, ako sa tento film spracoval. Nechce to byť hororom, ktorý je spracovaný pre mainstreamového diváka. To oceňujem. No neviem či ich divákom budú ľudia, ktorí z toho chcú zbierať umelecký zážitok, kde na konci budú obohatený o niečo veľmi hlboké. Myslím si, že keby tie vizuály boli silnejšie, tak by film nebol tak nudný, ako občas bol. Na veľa miestach sa mi začínali zatvárať oči, lebo som nebol z toho čo sa deje vysoko nadchnutý. Pôsobí to ako keby sme sa motali v kruhoch a dokola sa točili okolo toho istého. Jedlo za stolom, lekcia pre Gretel, Hansel v lesoch so sekerou, nočné mory a stále to isté. V úvode je pár iných momentiek, no tiež ich nemôžem moc výrazne vychváliť. Takisto záver pôsobí veľmi zvláštne. Opäť, ako keby film chcel povedať niečo hlboké. Lenže neviem či si to jeho diváci z neho odnesú. Ako film je to pozerateľné, no myslím si, že hororové spracovanie tejto rozprávky sa mohlo spracovať menej umelecky a viac kreatívne. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Asi sem se taky sjela, kromě trávy, muchomůrkama, protože já sama vlastně nevim, co se mi na tom tak zvráceně líbilo. Každopádně, i když se to o mně dle mého hovnocení, moc neví, tak mám ártovky ráda a to i přes fuck, že se mi líbí tak dvě z deseti a u zblitku si říkám, "Že já píča to pouštěla". Každopádně zázrak se stal a kromě peckoidní práce s kamerou, která mi většinou bývá u prdele, sem tady musela obdivovat i herecký výron starý Ježibaby. Konečně tu zvrácenou, lidožravou kurvu někdo ztvárnil s noblesou a šarmem (pokud teda se dá stará vykopávka označit za šarmantní). Jeníček mi nevadil, páč mě přímo kolosálně sral celej film a tak sem doufala v hepyjend, kdy se Mařka nechá zviklat Ježibabou a toho spratka si spolu upečou, aby následně spokojeně pořádaly dětské menu ve dvou. Jestli sem se dočkala a Mařenka, trochu netradičně, změnila zažitou pohádku na jinej level, to Vám tentokrát bojlerovat nebudu. Každopádně pokud potkáte ženskou, co má černý prsty, nemusí to znamenat, že se drbe v prdeli, ale může to být čarodějnice. A to je dobrý vědět. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tady forma totálně nakopává zadek obsahu, protože ač se film po celou dobu tváří jakkoli tajemně, je to stále ve finále jen ta stará klasická pohádka, byť s pár motivy navíc a v dospělém, hororovém a vizuálně velice zajímavém uměleckém hávu. Vizuální estetika (hrátky s architekturou a geometrií zejména) a vypiplaný sound design jsou prvky, které v mém případě zafungovaly tak dobře, že odpustím i prostší rozuzlení a lehce rušivý herecký výkon malého Jeníčka. Nelze ovšem popřít, že potenciál to zcela nenaplnilo a tvůrci mohli ještě daleko více přitvrdit. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle jo!! Je to silně atmosférický pohádkový horor. Téměř vizuální orgie. Dějově slabé, ale děje zde netřeba. Strašně se mi to líbilo a jen málo zbývalo od plného počtu. Bohužel moderní ani postmoderní milenián toto nepochopí a zobrazí se to na místním celkovém hodnocení... Ale fakt super a moc mile mě to překvapilo. Chyběly jen houby (ve filmu ne, ale v mojí hlavě)... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama