Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Díky svému konci šokující a až cynický thriller. Málokdy narazíte na "mainstreamový" film s tak záporným a bezchýchodným vyzněním jako je Miluj bližního svého....protože zkrátka takový konec, to se nevidí, klobouk dolů....I před ním je však film brilantně mrazivým komorním thrillerem s úžasnými hereckými výkony Jeffa Bridgese a zejména Tima Robbinse, který je ve své záporné roli démonický. Nitky, kterými postupně Jeff Bridges rozplétá minulost svého souseda a které ho přitom zavádí do hlavní role skoro až antické tragédie proplétají celý film postupně a budují ve vás napětí. Nemám zkrátka absolutně co vytknout a zase jsem po nějaké době viděl film, který mi vyrazil dech. Poklona uctivá. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins dle mého názoru dodneška platí za tak trochu neprávem přehlíženého herce. Jasně, jasně, já vím: oblíbený Shawshank, mysteriózní Jakubův žebřík, Tajemná řeka... beru to. Ale ruku na srdce - kdo si ještě dneska vzpomene na strhující komorní thriller s ním a Jeffem Bridgesem z konce milénia? Osobně jsem se po téhle adrenalinové pecce měsíce vyhýbal sousedům a pod trikem tajně nosil neprůstřelnou vestu. Tomuhle já říkám skvělá práce s napětím, vážení. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený napínavý thriller, který diváka zaujme hlavně hodně nečekaným závěrem. Jeff Bridges a Tim Robbins zahráli standartně. Začátek je vlažný, ale snímek postupně začne nabírat na obrátkách a vše vygraduje nečekaným a velmi originálním koncem, kvůli kterému stojí za to tenhle snímek zkouknout..... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozmetán na kousky miluj bližního svého.. Klasický konspirační thriller s hlavním hrdinou, co "pojal podezření", tentokráte na pozadí příčin, odpovědnosti a viny u zcela nevyzpytatelného zločinného aktu jako je domácí terorismus. Vše by mohlo snadno zapadnout do průměru, nebýt napětí skvěle přiživující Badalementiho hudby a nestandardního (byť mírně vykonstruovaného) konce, kde si J.Bridges, vedoucí lišku za tlapku do kurníku, střihl Fire walk with me.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ano - souhlasím s tím, že závěr filmu je skvělý, originální, překvapující a tudíž nečekaný. Ne - nesouhlasím s tím, že je jediným zajímavým bodem, a že film by bez něj byl pouhopouhým průměrným drámem. To ať si přebere každý sám, jestli se nechá ovlivnit názorem druhých a celým filmem se nepozorně profláká, aby na konci řekl "jůůůů!" anebo jestli se nechá ztrhnout poutavým duelem Jeffa a Tima hned od počátku. Pokud můžu, radím vám - zkuste tomuhle snímku dát šanci. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama