Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film s parádní atmosférou. O to zajímavější je, že je podle skutečné události. Trochu tomu ale ubírá konec. Richard Gere se po smrti své ženy náhodou dostane do malého města, kde se dějí divné věci. Postupně se tomu stačí přijít na kloub, ale moc se mu to nedaří. Spousta lidí zažívá divné situace, některé jsou dost děsivé. Po kontaktování údajného experta na tuto tématiku zjišťuje, že nejde pouze o lokální věc. Dostává různá upozornění před katastrofami, kterým nedokáže zabránit. Nakonec stoji před těžkým rozhodnutím. Podaří se mu zabránit poslední katastrofě? "Vzbuď se!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je tu citeľne cítiť nafúknutosť celého filmu a zbytočne dlhá stopáž. Dej by sa v pohode zmestil do seriálovej stopáže Aktov X a myslím, že by mal lepší výsledok. Prvá polovica je perfektná, všetko skvele napínavé, zaujímavé, no postupné odhaľovanie je prerobené takým nudným spôsobom, že som si myslel, že sa mi to len zdá. A nehovorím o úplne infantilnom závere s pointou. 65%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film mě po zhlédnutí přimrazil k židli. Richard Gere není jen hvězda filmu Pretty Woman a navíc Mark Pellington se vynasnažil co nejlépe zpracovat látku J.A.Keela. Jenom musím doplnit, že téma je neobyčejně zajímavé a tajemné a fakt, že film byl natočen podle skutečné události v člověku zanechá smíšené pocity. Nesmím také zapomenout na hudbu-píseň Half Light. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)
  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama