Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

svik 

všechny recenze uživatele

Každopádně velice překvapivé a neuvěřitelné, že film byl natočen dle skutečných událostí. Celým filmem prostoupený chlad se mi velice líbil, neboť zde nebyly žádné extra lekačky. K plusu lze taktéž přičíst nevyřešený děj, který dává filmu větší vážnost a otevírá fantazii diváka. R. Gere se na tuto roli v celku hodil což sem byl sám překvapen, neboť sem si ho neustále spojoval s romantickým žánrem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je tu citeľne cítiť nafúknutosť celého filmu a zbytočne dlhá stopáž. Dej by sa v pohode zmestil do seriálovej stopáže Aktov X a myslím, že by mal lepší výsledok. Prvá polovica je perfektná, všetko skvele napínavé, zaujímavé, no postupné odhaľovanie je prerobené takým nudným spôsobom, že som si myslel, že sa mi to len zdá. A nehovorím o úplne infantilnom závere s pointou. 65%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z nedostatku nového materiálu se hrabu ve filmových análech a hle, tohle jsem viděl už kdysi hodně hodně dávno. To byly časy, když áčkoví herci hráli v pokleských oddechových béčkách... No umíte si dneska v něčem podobným představit třeba Pitta nebo DiCapria? Ale buddhista a kámoš dalajlámy Gere se za spotřební oddechovky nikdy nestyděl a po rolích různých erotomanů si střihl roli i v mysteriózním horrůrku, který je z dnešního pohledu šablonovitý a předvídatelný, ale tenkrát to byl určitě kinohit s překvapujícím a fascinujícím finále. Mě osobně nejvíc štvala smrtící stopáž, zvlášť když se ca polovinu času žvaní o pí... žvaní zbytečně. Ale hodnotím tak, jak bych hodnotil poprvé před dávnými roky, závěrečná čtvrthodinka na mostě je nadčasová. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. "Half Light" (single) - Low with tomandandy ,2. "Wake Up #37" - King Black Acid ,3. "Haunted" - King Black Acid ,4. "One and Only" - King Black Acid ,5. "Collage" - Glen Branca ,6. "Great Spaces" - King Black Acid ,7. "Rolling Under" - King Black Acid ,8. "Half Life" - King Black Acid ,9. "Soul Systems Burn" - King Black Acid ,10. "Half Light" (tail credit) - Low with tomandandy ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak si náhodou kladiete pred zhliadnutím tohto filmu otázku, či je možné aby GERE účinkoval v trileri či (prepytujem) horore, odpoveď znie: ANI OMYLOM. A pritom námet filmu je sľubný a v rukách nemainstreamového remeselníka by sa mohol premeniť na skvost. Ibaže tento výsledok je invalidom s hlinenými nohami, ktorý opäť odkazujem do kategórie filmov pre ľudí, ktorí horory neznášajú ale radi by sa pred rovesníkmi pochválili, že aj oni už nejaký ten "majsterštyk" videli. CHA-CHA (9.10.2006) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama