Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Motýlí muž a jeho podivné poselství se dostalo i do filmu, a ten do kin a podle mě se opravdu povedl a samotnému fenoménu rozhodně nedělá ostudu. Jestli je to pravda nebo ne si každý divák musí vybrat podle svého uvážení, jasné je, že když tomu věří, přidá filmu minimálně o hvězdičku navíc, jenže když tomu nevěří, nevidím jediný důvod proč by na to všecko měl vůbec koukat. Já jsem Proroctví z temnot viděl mnohokrát a vždy mě udivoval svým skrytým tajemstvím. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem fascinován, když jsem ho viděl podruhé stále mě mrazilo v zádech a já byl překvapen jak zajímavý, záhadný a přesto tak povedený film mohl vzniknout. Je málo filmů, které jsou podle skutečné události a o to míň jich je, o zvláštních bytostech, které krouží kolem našeho života a zasahují do něj a naopak od něj odrazují. Každopádně jsem se hodně bavil. Mám tento film rád. Richard Gere mě překvapil, protože jsem ho měl za průměrného nevýrazného herce. Neřekl bych, že se do role nehodil, překvapil v ní a dokázal jak dobrým hercem je a to je dobře. Každopádně na tento film jen tak nezapomenu a vždy budu mít tu neutuchající vzpomínku na Motýlího muže, na Černého anděla přinášejícího poselství od shora, které má tu čest vidět jen pár vyvolených z nás. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. "Half Light" (single) - Low with tomandandy ,2. "Wake Up #37" - King Black Acid ,3. "Haunted" - King Black Acid ,4. "One and Only" - King Black Acid ,5. "Collage" - Glen Branca ,6. "Great Spaces" - King Black Acid ,7. "Rolling Under" - King Black Acid ,8. "Half Life" - King Black Acid ,9. "Soul Systems Burn" - King Black Acid ,10. "Half Light" (tail credit) - Low with tomandandy ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné už tu bylo na adresu snímku vyřčeno (nejvýstižněji to vše zřejmě pojmenoval kolega Isherwood). Nedá se tomu rozhodně upřít slušně budovaná mrazivá atmosféra, nápaditá kamera (při takovýchto náletech kamery jsem si naposledy spokojeně pochrochtával u Raimiho Evil Dead), herecké výkony slušný průměr (což je směrem k „pohádkovému princi“ pochvala), byť botox již i zde, zdá se, nemilosrdně zapracoval, se svou trochou do mlýna přispěchal i Tomandandy, Mark Pellington čaruje jak se dá, ale neodvrátí neodvratné tj; fakt, že s postupujícím časem se více a více dere na povrch děrovatost scénáře, z kterého by měl radost tak max (nejmenovaný) výrobce sýrů. Přirovnal bych to k slušně rozjeté oslavě narozenin, kdy ale už v polovině zjistíte, že to nejlepší jste právě dojedli resp. dopili, ale nechce se vám ještě končit a tak jedete „na dluh“ dál, přičemž spoléháte na půlnoční překvapení. Toho se nakonec (i) dočkáte, jen (možná) ne takového, které jste si přáli resp. doufali v něj aneb z dortu nevyskakuje Alice Bendová, ale (sorry Vojto) T. Vilhelmová. Není to sice úplný průser, dozvídáte se, že v nabídce byla i Helenka Růžičková (neměla prý čas), ale „sázka na jistotu“ vám taky dvakrát radost neudělala. 65% P.S. Zajímá vás taky, co znamenalo snové varování „37-čko probuď se“? Samozřejmě i jám mám svůj tip. Že by (marná) snaha o „nakopnutí“, v poslední době trápícího se gólmana Minnesoty Wild, Joshe Hardinga...? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Pro mne osobně sice nadprůměrný, ale (bohužel) nikterak světoborný snímek. A podrobněji: Z odvedené práce tvůrce tohoto snímku jde znát jeho cit pro detail. Snímku nechybí dobré a "chytlavě" nasnímané záběry; ale světe div se, je jich tam i na můj vkus až zbytečně mnoho - přednost tohoto snímku se tak chvílemi stává slabostí. Nejde mi o "klipovitost", jako spíše o jakousi "rozháranost" vizuální koncepce. Mnoho zajímavých a perfektně udělaných nasnímání ještě kvalitní film nedělá... a i mně se to začalo po určité době "zajídat". PROROCTVÍ Z TEMNOT také nechybí zajímavé "praktické ponaučení" - jen kdyby nebylo předloženo tak okatě a polopatisticky, aby i diváci v posledních řadách pochopili. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, zajímavá myšlenka, dobře nasnímané, zahrané, dobrá hudba, povětšinou dobře zvládnuté napětí... dobře hodnoceno - 3 z 5 hvězdiček. Snažil jsem se po celou dobu sledování v tom vidět 4-hvězdičkovou záležitost, ale bohužel... není každý den posvícení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama