Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

swamp 

všechny recenze uživatele

The Mothman prophecies patří mezi lepší filmy Richarda Gerea. Nijak zvlášť nepřehrává a ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození. Celý film připomíná lepší díly The X-files, což je jenom dobře. Výtvarně jsou krásně řešeny přechody i jednotlivé záběry..tipl bych, že většina denních záběrů byla natočena s modrou clonou na kameře, snímek tím dostal tajemný nádech. Celkové 'tajemno' podporuje i kvalitní scénář, ve kterém příjemně mrazivě graduje děj..ve finální dvacetiminutovce je sice vše tak trochu natahované, ale i tak se jedná o kvalitní film na sobotní večer. :) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Doslova hypnotizující, mráz po zádech dělající hororový thriller. Miluju záhady. Motýlí Muž patří k těm, o které se zajímám nejvíce (další UFO, Bermudský trojúhelník, kruhy a znamení v obilí...). O tomto filmu by se dala psát ještě spousta věcí. Težko ale vystihnout to, co jsem právě viděl. Co se týče doporučení, doporučuji pouze těm, jenž "věří" nebo těm, kteří se chtějí vyvarovat účasti velké katastrofy. 88%.... EDIT: Po druhém shlédnutí jsem nevěřil. Ještě větší psycho, než poprvé. Pečlivé sledování každé střechy, stromu a ostatních vyvýšených míst se po tomhle filmu stalo téměř povinností. Nevím, jestli se nato mám koukat potřetí, aby se nedostavila ještě větší paranoia. Něco takového ve mě žádný film ještě snad nikdy nevyvolal. 95% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je mrazivá a ten bubák, kterýho tam pořád někdo kreslí, vypadal taky docela hrůzostrašně, ale místo toho, aby film postupně nabíral na obrátkách a na závěr přišlo to nejlepší, tak tady je to přesně naopak. Film začíná hodně zajímavě, ale tak v půlce se to zasekne na mrtvym bodě, příběh se nikam neposouvá a mě to tak trochu přestalo bavit. Doufal jsem, že aspoň finální rozuzlení bude za něco stát, ale on prostě spadne most a hotovo. Žádný vysvětlení všech těch záhad se nekonalo. Film má slabej příběh, ale silnou atmosféru a překvapivě solidní výkon ze sebe vypotil Richard Gere. 60% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné už tu bylo na adresu snímku vyřčeno (nejvýstižněji to vše zřejmě pojmenoval kolega Isherwood). Nedá se tomu rozhodně upřít slušně budovaná mrazivá atmosféra, nápaditá kamera (při takovýchto náletech kamery jsem si naposledy spokojeně pochrochtával u Raimiho Evil Dead), herecké výkony slušný průměr (což je směrem k „pohádkovému princi“ pochvala), byť botox již i zde, zdá se, nemilosrdně zapracoval, se svou trochou do mlýna přispěchal i Tomandandy, Mark Pellington čaruje jak se dá, ale neodvrátí neodvratné tj; fakt, že s postupujícím časem se více a více dere na povrch děrovatost scénáře, z kterého by měl radost tak max (nejmenovaný) výrobce sýrů. Přirovnal bych to k slušně rozjeté oslavě narozenin, kdy ale už v polovině zjistíte, že to nejlepší jste právě dojedli resp. dopili, ale nechce se vám ještě končit a tak jedete „na dluh“ dál, přičemž spoléháte na půlnoční překvapení. Toho se nakonec (i) dočkáte, jen (možná) ne takového, které jste si přáli resp. doufali v něj aneb z dortu nevyskakuje Alice Bendová, ale (sorry Vojto) T. Vilhelmová. Není to sice úplný průser, dozvídáte se, že v nabídce byla i Helenka Růžičková (neměla prý čas), ale „sázka na jistotu“ vám taky dvakrát radost neudělala. 65% P.S. Zajímá vás taky, co znamenalo snové varování „37-čko probuď se“? Samozřejmě i jám mám svůj tip. Že by (marná) snaha o „nakopnutí“, v poslední době trápícího se gólmana Minnesoty Wild, Joshe Hardinga...? ()

Galerie (68)

Zajímavosti (26)

  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama