Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné mysteriózní drama, za nímž všechny ty nové duchařiny pěkně pokulhávají. Tajemná bytost se ani nemusí zjevit v plné kráse, a přeci temná atmosféra prolíná snímkem od začátku až do konce. Úder hlavou do zrcadla vydá víc, než všechny trapné a předvídatelné lekačky hrnoucí se ze současných filmů. Výborná hudba, skvělá kamera a R. Gere, který sice svým jednáním občas leze na nervy, ale má to ve scénáři, že. Katastrofická scéna je řemeslně výborně udělaná a věrohodná. A k zamyšlení stojí to, že kdo nás opustil, už se zkrátka vrátit nemůže, ale může zůstat v našich vzpomínkách. Vyrovnat se se smrtí milovaných není vůbec jednoduché a Johnovi to trvalo dva roky, než pochopil. Původní hodnocení nechávám. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Za kameru, hudbu, atmosféru, režii a herecké výkony jednoznačných pět. Problém filmu spočívá ve scénáři. Celý film se tváří hlubokomyslně a já osobně jsem čekal velkou fiální pointu. O to větší bylo moje překvapení, že situace je přesně taková, jak to celou dobu vypadá, a zhruba od poloviny hraje film blafovanou hru a zastírá fakt, že už všechno víme. Příběh jsem předtím neznal, ale to, co mělo fungovat jako velká pointa (neštěstí na řece Ohio), mě napadlo hned jak Gere přijel k zácpě. A film nám to o dobrých pět minut později servíruje jako VELKÉ ODHALENÍ alias "Ten Gere je ale chytrý!"!!! Naštěstí má celý film atmosféru takového napětí, že ačkoliv se zpětně jeví jako zcela bezpředmětné, činí film silným zážitkem. Jen taková perlička: není pravda, jak nám tvrdí závěrečné titulky, že se nikdy nzjistila příčina neštěstí - naopak, bylo prokázáno, že na vině byla špatná konstrukce. Ale to jen tak na okraj, film jsem si užil a silně doporučuji i ostatním! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak si náhodou kladiete pred zhliadnutím tohto filmu otázku, či je možné aby GERE účinkoval v trileri či (prepytujem) horore, odpoveď znie: ANI OMYLOM. A pritom námet filmu je sľubný a v rukách nemainstreamového remeselníka by sa mohol premeniť na skvost. Ibaže tento výsledok je invalidom s hlinenými nohami, ktorý opäť odkazujem do kategórie filmov pre ľudí, ktorí horory neznášajú ale radi by sa pred rovesníkmi pochválili, že aj oni už nejaký ten "majsterštyk" videli. CHA-CHA (9.10.2006) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama