Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

swamp 

všechny recenze uživatele

The Mothman prophecies patří mezi lepší filmy Richarda Gerea. Nijak zvlášť nepřehrává a ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození. Celý film připomíná lepší díly The X-files, což je jenom dobře. Výtvarně jsou krásně řešeny přechody i jednotlivé záběry..tipl bych, že většina denních záběrů byla natočena s modrou clonou na kameře, snímek tím dostal tajemný nádech. Celkové 'tajemno' podporuje i kvalitní scénář, ve kterém příjemně mrazivě graduje děj..ve finální dvacetiminutovce je sice vše tak trochu natahované, ale i tak se jedná o kvalitní film na sobotní večer. :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z nedostatku nového materiálu se hrabu ve filmových análech a hle, tohle jsem viděl už kdysi hodně hodně dávno. To byly časy, když áčkoví herci hráli v pokleských oddechových béčkách... No umíte si dneska v něčem podobným představit třeba Pitta nebo DiCapria? Ale buddhista a kámoš dalajlámy Gere se za spotřební oddechovky nikdy nestyděl a po rolích různých erotomanů si střihl roli i v mysteriózním horrůrku, který je z dnešního pohledu šablonovitý a předvídatelný, ale tenkrát to byl určitě kinohit s překvapujícím a fascinujícím finále. Mě osobně nejvíc štvala smrtící stopáž, zvlášť když se ca polovinu času žvaní o pí... žvaní zbytečně. Ale hodnotím tak, jak bych hodnotil poprvé před dávnými roky, závěrečná čtvrthodinka na mostě je nadčasová. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film s parádní atmosférou. O to zajímavější je, že je podle skutečné události. Trochu tomu ale ubírá konec. Richard Gere se po smrti své ženy náhodou dostane do malého města, kde se dějí divné věci. Postupně se tomu stačí přijít na kloub, ale moc se mu to nedaří. Spousta lidí zažívá divné situace, některé jsou dost děsivé. Po kontaktování údajného experta na tuto tématiku zjišťuje, že nejde pouze o lokální věc. Dostává různá upozornění před katastrofami, kterým nedokáže zabránit. Nakonec stoji před těžkým rozhodnutím. Podaří se mu zabránit poslední katastrofě? "Vzbuď se!" ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jediná má výtka po druhém shlédnutí filmu jest postava jakéhosi profesůrka, co všechno ví a vysvětluje (potkal ho taky, ví co je Cold zač). Přijde mi naprosto bezpředmětná, protože sice vysvětluje, ale tak zaběhanými klišé, že mi to trochu pokazilo výsledný dojem. Ale jinak si myslím, že je to krásně natočený film, akce i bez akce, tak bych tomu snad mohla říkat, protože nájezdy kamery jsou někdy opravdu zběsile klipové. Ojedinělá atmosféra, fajn děj, i herci stojí za to - škoda té zatracené postavičky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)
  • Hodiny s rádiem v motelovém pokoji Johna ukazují 6:14, což je odkaz na Bibli, Janovo evangelium, kapitolu 6, verš 14, který praví: "To je skutečně ten Prorok, který má přijít na svět". (Nedhelborn)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama