Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je ve všech ohledech hnané až do nepříjemných extrémů... mnohem víc nechutné, mnohem víc duchařské, mnohem víc ujeté, mnohem víc směšné. Bohužel se nedá říct, že by zesílení všech těchto aspektů seriálu bylo pozitivní. Spíš se mi zdá, jako by si tímto pokračováním Lars von Trier dělal z celého příběhu (a možná i z jeho diváků) tak trochu srandu. Přesto je to pořád docela dobré... až na konec, který bych se pro náhlost a nezodpovězení mnoha podstatných otázek koncem snad ani nazvat neodvážil. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ešte o niečo viac choré pokračovanie Kráľovstva I. V nemocnici už zdá sa nie je žiaden zdravý človek z pohľadu personálu. K tomu sa pridá množstvo nechutností, občas zvrhlý humor a absurdita. Avšak Trier v pokračovaní pokrivkáva v budovaní atmosféry, ktorá zďaleka nie je taká hustá ako v predchádzajúcich dieloch. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii oslovuje Stig Helmer spící město, ve druhé filozofuje s hajzl mísou. Není lepší paralely k tomu, co se v nemocnici Larse von Triera změnilo. Relativně iracionální oddělení se transformuje v regulérní blázinec a temné síly ďábla, pekel a alternativní medicíny zachvacují všechny postavy. Primář Trier vymítá rozum a ordinuje zrůdný gargantuovský cit. Je to tak překrásně odpudivý úlet mimo hranice normality, že překonává i již tak brilantní první sérii. Ten chybějící konec je strašná jizva. Kam dojela paní Drusse? Co přináší zrůdný Aage? Dansk jävlar!!! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo vám první Království divné, strašidelné, morbidně vtipné a především velmi ujeté? Můžete se vsadit, že druhá série je to všechno a ještě dvakrát tolik. Von Trierovi zřejmě jeho experiment u diváků prošel, a tak ještě trochu zatlačil na pilu. A výsledkem je seriál s neuvěřitelnou atmosférou, u nějž kolikrát nevíte, jestli se dřív smát, bát nebo brečet. Lars von Trier je ďábel. Asi jediným záporem je, že se kvůli smrti představitele doktora Helmera nikdy nedozvíme, jak to s Královstvím dopadlo... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac menej Trier pokračuje tam, kde skončil. Ešte trochu pritvrdil a zahráva sa viac s žánrami svojho seriálu, kde dáva prednosť raz jednému, raz druhému. Čakáme, ako sa seriál bude postupne zauzlovať a kam bude kráčať, aká bude jeho všeobjímajúca pointa. No a, ako už všetci vieme, mala nastať až niekedy v budúcej, nikdy nenatočenej sérii. Potom nastáva otázka, ako seriál brať, či ako televíznu zábavu, ktorou vďaka nedokončenosti nie je, alebo ako spoznávanie tvorby výrazného režiséra a jeho filmovej reči. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama