Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla více humorná (bláznivá) a ještě více fantaskní. Je to nádhera sledovat ten posun. Samozřejmě vše ostatní zůstává. Skvělá kamera, ale větší použití barevných filtrů, stylová režie i herecké výkony. Místy je to totální ujetost, třeba když si vezmu nemocničního psychiatra a jeho léčebná, skupinová sezení nebo dialogy Stiga, které se přesunuly ze střechy budovy k toaletní míse. :D ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nabízí trošičku jiné zápletky, a to lepší. Atmosféra je poněkud hutnější, přibylo mysteriózních a znepokojujících scén a velmi úspěšně se zde vše mísí s příjemným humorem, který vůbec nekazí dojem. Velkým štěstím jsou tu dobří a zajímaví herci. Riget vyústilo ve více než originální počin tentokrát z Dánska a já jsem převelice smutná, že se třetí série nekoná. V posledním díle napětí akorát stoupá a graduje a k žalostnému překvapení zbyl po tomto seriálu jen dokořán otevřený konec, který bohužel asi už nikdy nepředvede svoje velkolepé finále. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že to může být ještě šílenější, ale očividně může! Postavy jako bratříček, Aege, cholerický doktor "alternativní medicíny", Stig a jeho hovory s mísou, nebo spíše jejím obsahem, Bondo a jeho nádor, Moesgaard a jeho sbírka a jak se proměnil doktor Krogshøj... I přesto, je druhá série o něco slabší, máme tu sice zajímavý a šílený vývoj v postavách, máme tu stejnou výbornou úvodní sekvenci, zůstala i výborná kamera a filtry, stejně tak povedená hudba a nakonec samozřejmě bezchybná režie. Ale někde to skřípe, něco tu chybí, z mého pohledu je to atmosféra a jakési mystično první série. To je ovšem jen nepatrný mínus, dánská pakáž to opět zvládla a natočila geniální pokračování. Velké mínus je to, že poslední část je značně otevřená a třetí série velice chybí. Alespoň si můžeme spoustu otazníků domyslet sami, i když, vymyslí to někdo tak jako mozek Larse von Triera? Těžko. 85% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je ve všech ohledech hnané až do nepříjemných extrémů... mnohem víc nechutné, mnohem víc duchařské, mnohem víc ujeté, mnohem víc směšné. Bohužel se nedá říct, že by zesílení všech těchto aspektů seriálu bylo pozitivní. Spíš se mi zdá, jako by si tímto pokračováním Lars von Trier dělal z celého příběhu (a možná i z jeho diváků) tak trochu srandu. Přesto je to pořád docela dobré... až na konec, který bych se pro náhlost a nezodpovězení mnoha podstatných otázek koncem snad ani nazvat neodvážil. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Precizní práce. Riget II má vše co ultimátní dílo potřebuje. Lars von Trier se světu ukázal jako mladý, ctižádostivý génius a servíruje nám bizardní výjevy z nejtemnějších zákoutí lidské představivosti. Nevím jesli něco může překonat v hororové komplexnosti tento skvost. Jisté je, že pokud se necháte pozvat do království, určitě jen tak nezapomenete co nakonec z nepřetržité mlhy vyleze. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama