Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

strougy 

všechny recenze uživatele

Klasický schéma drsňák společně s na patřičných místech velmi vyvinutou krásnou slečnou zničí zločinnou korporaci, co chtěla zničit svět mám docela rád, ovšem hlavní hrdina musí mít pořádný charisma, svaly a pověst ve stylu "kdyby potkal boha, zkopal by ho do kuličky" či nějak tak, prostě takovou, před kterou se záporáci klepou už od začátku. Rozhodně to nemůže být hrdina jakýho ve Výplatě představuje Ben Affleck, o kterým se vždycky prohlásí "je to pouhý inženýr, žádný superagent" a on vzápětí na motorce zlikviduje vražedný komando, aniž by se zapotil a zdatně mu v tom sekunduje nesympatická slečna v podání Umy Thurman, který to vůbec nesluší a která má sice být obyčejná bioložka, ale zlý hochy likviduje levou zadní. Navíc akční scény za nic nestojí, časy, kdy Woo točil geniální věci jako oba Lepší zítřky či Hard Boiled jsou bohužel nejspíš nenávratně pryč, takže vlastně není důvod, proč s Výplatou ztrácet čas. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit film, u kterého jsem zvládla 4x usnout nudou, než se konečně dovybuchoval k závěru. Teoreticky by mohlo být kladem, že jde o sci-fi... ovšem debilní sci-fi, ve kterém Affleck coby opička doskáče po haluzích k odplatě, majetku a ženě svých snů. Herecké obsazení není špatné - až na jedinou výjimku, co čtveřici Thurman/Eckhart/Giamatti/Feore naprosto přebíjí svou neschopností. Ano, ano, kdyby hlavní roli dostala radši ta výše zmíněná opička, nebo žížala, nebo třeba sloní prdel, dopadlo by to lépe - všichni totiž mají rozmanitější a věrohodnější výrazové prostředky, než mobilní poleno Beník. K jeho tragickému, grcoidnímu výkonu si připočtěme opravdu ultrapitomý scénář, obyčejné prostředí i kostýmy (zapomeňte na futuristický vzhled, všechno je v normálu), nevýraznou hudbu... co můžu pochválit? Snad choreografii soubojů, pokud je divák ochoten přistoupit na tradiční hru filmových tvůrců, že padouši jsou za všech okolností naprosto neschopní a navzdory výrazné přesile odsouzení k umlácení kdejakou křehkou vědkyní. Tahle výplata byla skutečně štědrá na nesmysly, akci a "herectví" dřeva Afflecka, v penězích bych to přirovnala k sociálním dávkám - pro bílé obyvatele ČR. 40% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Philip Kindred nám zase rotuje v hrobě a bohužel za to může můj milovaný Joh Woo. Z celého filmu mi utkvěly v paměti dvě scény - zručně natočená honička motocyklu a automobilů, která je doopravdy akční a "wooovská", ačkoliv ne zrovna originální a dvakrát nápaditá (projíždění kontejnery a rourami ovšem potěšilo) a závěrečné zúčtování ve "skleníku". Jinak nuda, nuda, šeď, šeď... Next s Nicolasem Cagem bylo lepši, ačkoliv ne o moc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slaboulinké 3* hvězdičky. John Woo je režisérský veterán, který pomalu v americe začíná zapomínat jaké jsou jeho kořeny. Ben Affleck jako ne-akční hrdina, kterému nevěřím, že by vymyslel něco tak dokonalého jako "okno do budoucnosti" a Uma Thurman, která vypadá šíleně. Je mi to líto, ale tahle moje občas oblíbenkyně točila film pravděpodobně v době, kdy trpěla nějakou nemocí a nemohla jíst. Je na ni strašný pohled a raději bych tady viděl nějakou tu modelku s hezkým obličejem. Nevím, jestli se mám vyjadřovat na téma Logika ve filmu, ale tak ve zkratce. Hlavní postava dostala 20 věcí, to znamená, že se musel podívat do své budoucnosti 20krát a přitom ve filmu je řečeno, že jednou. Dále hlavní postava potkala postavu Umy Thurman na párty, ale pak mu byla vymazána paměť od vstupu do laboratoře(to je po párty :)) a stejně si slečnu nepamatoval? Nedá se srovnávat tahle rádoby akční honička s Total Recallem to se na mě opravdu nezlobte. Verhoven možná nemá holubice míru, ale má Arnolda a lépe svůj film zvládl režisérsky než John Woo. Zajímalo by mě, kdy se John vrátí do HK, aby oznámil, že natočí poslední film a jde do důchodu... Třeba pak začne točit zase o něco akčnější film, protože všichni dobře víme jak tihle hoši se šikmýma očima plní tyhle svoje oznámení :) PS: přišlo to jen mě, nebo se Affleckovi mění barva vlasů?:) před práci hnědé(laboratoř), po práci při přebírání věcí černé? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ztratit tři roky života? - Ne, zhodnotit je!" Paměť se mi díky přeplněnému harddisku průběžně vymazává, takže si nejsem jistý takřka ničím a Michaelovu zmatení rozumím. Ten sice na nabízenou práci kývl, ruku podal a možná i smlouvu podepsal, ale cosi ho donutilo porušit firemní směrnice, poslat si pár vzkazů z budoucnosti a vzít nohy na ramena. Já se přitom docela dobře pobavil, i když si náhoda občas musela podat ruku se štěstím a pronásledovatelé museli prokázat ve správnou chvíli jistou dávku demence, aby nám to celé do sebe pěkně zapadlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)

Reklama

Reklama