Reklama

Reklama

Bai fa mo nu zhuan

  • Hongkong 白髮魔女傳 (více)

Obsahy(1)

Na ledové hoře sedí mistr Cho Yi Hang a střeží květinu, která zde roste každých dvacet let a která může každému dát věčný život - když za ním přijdou velvyslanci od císaře, který je těžce nemocný a umírá, Cho Yi je odmítne s tím, že této květiny není hodný ani císař a bez milosti je zabije. Vracíme se s ním ve vzpomínkách do jeho dětství, kdy ho zachrání tajemná mladá dívka před roztrháním smečkou vlků a poté sledujeme, jak tuto dívku (v té době už mocnou čarodějku), potkává i v dospělosti. Na pozadí války osmi Wu-Tangských klanů s klanem zla pod vedením proradných siamských dvojčat sledujeme, jak se tito dva nepřátelé sbližují a když Cho Yi Hang zradí důvěru Bělovlasé Nevěsty, odchází na ledovou horu střežit květinu, jež jí zaslíbil na začátku jejich vztahu a doufá v odpuštění. (cubajz)

(více)

Recenze (4)

strougy 

všechny recenze uživatele

Průměrná fantasy pohádka, která s vyjímkou pěkné vizuální stránky nenabízí nic nového ani zajímavého. Nesmyslnému pacifismu oddané postavy mě ve filmech těžce iritují, tudíž mi hlavní hrdina lezl po většinu času pěkně na nervy a zamilované scény s Brigitte Lin by ideálně zapadly do jihoamerické telenovely, jejich nevěrohodnost přímo bila do očí. Slabé 2*. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

krásně krvavá fantasy pohádka o jedné tragické lásce - vyzdvyhl bych pěknou výtvarnou stylizaci, samotnou Bělovlasou nevěstu umně se ohánějící bičem a příběh, naopak celkem mi vadila hudba a místy celkem otravné postavy (hlavně záporácká dvojčata byla se svým "démonickým" smíchem celkem na přesdržku). ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

antasy pohádka, která navzdory svému studiovému provedení vypadá skvěle. Hlavní devizou jsou Brigitte Lin a Leslie Cheung. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Těšíte se na Hero? Možná byste se měli těšit i na Bride with white hair (tedy pokud už vám spokojeně neleží ve videotéce). Film, který proslavil Ronnyho Yua a do početné armády fanoušků Brigitte Lin přivedl další stovky duší (Brigitte to fakt sluší ;), je totiž Hero dost podobný - nehynoucí láska, wuxia v plné polní a především neuvěřitelná vizuální jatka, jimiž je Ronny pověstný... I tak ale nemůžeme hodit Bride a Hero do stejného pytle, už jen proto, že Ronny si nehraje na nějaké "PG-13" a nemaže divákovi med kolem huby - Čína v dobách dynastie Ming zkrátka nebyla klidným venkovem a na ubohé civilisty čekala řada nástah - hlad, chudoba a za každým rohem nadržený swordsman... to nejsou milé vyhlídky, ale díky nim si můžete plnými doušky užívat explicitní násilí (včetně velkolepého porcování nepřátel) a nakonec dojde i na nějaký ten sex... Bride však není o vysokém počtu mrtvol nebo kolektivních souložích, je o lásce čisté jako studánka (hmm, to nezní moc uvěřitelně co? ;), která vzkvete na pozadí války klanů a dala by se přirovnat k mírně ujeté (jak je v Hong Kongu zvykem) verzi Romea a Julie, jediné čemu by se zřejmě Shakespeare divil, je dvojice hlavních záporáků, které tvoří sadistická dívčina a beznadějně zamilovaný borec, jinak též bratr a sestra, pár navzájem k sobě připoutaný na způsob siamských dvojčat... svůj účel (aby to vypadalo originálně) to plní na stoprocent a tohle bojové duo navíc umí předvést i pokročilou pyrotechniku, takže se ve finále dočkají i fandové vizuálních efektů... Ty jsou použity i v bojových scénách a někomu by Ronnyho vlastní verze slow-motion nemusela být po chuti, ale to už je čistě záležitost vkusu... Ronny Yu vystřihl romantiku v ostrém stylu, která přijde k chuti každému fandovi asijských filmů, pokud jste navíc fanda Brigitte Lin, Leslieho Cheunga nebo rozmáchlé výpravy, která servíruje záběry jako umělecká díla, můžete si přihodit nějaké ty bodíky k dobru... já osobně Ronnyho trochu pokárám za druhou třetinu filmu, která se mu trochu rozsypala a ve kterém divák ztrácí niť a přestává se o postavy zajímat... no ale možná mám jen averzi k indiánským rituálům a "ulička smrti" ve mně vyvolává nepříjemné vzpomínky... ;) 70% ()

Reklama

Reklama