Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pledge nie je thriller alebo kriminalka, ta je iba zasterkou filmu. V prvom rade je to drama a psychologicky pohlad do duse starsieho policajta, vyborne natoceny Seanom Pennom /aj ked ho osobne nemam rad/. A tento psychologicky uhol pohladu do vnutra starsieho policajta funguje u mna naplno, hlavne v podani vyborneho Nicholsona : 88 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky, v ktorých sa dočkáme niekoľkých zvučných mien ( aj keď u mnohých je to iba cameo ), vyženú očakávania vysoko. Ku tomu pochmúrna a ( doslova ) mrazivá atmosféra, kde sa to všetko pomaličky zalieza pod kožu. A potom príde zmena, ktorá vyústi v sklamanie mnohých divákov, ale v mnohých ostatných zase sedenie na ešte ostrejších ihlách. Akým smerom to povedie, bude to happy end, alebo tragický záver? Jednoznačne to nebude nič tuctové. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jerry Black (Jack Nicholson) odchází do důchodu, už si sbalil všechny věci a poslední věc co jej čeká je večírek na rozloučení. Večírek ale překazí nález mrtvé osmileté holčičky, a Jerry chce ještě naposledy pomoct. Slibuje (na svoji duši) matce mrtvé holčičky, že vraha vypátrá a najde. Policie se ale bohužel spokojí s vynucením příznáním mentálně postiženého indiána, tak se musí Jerry na případ vrhnout sám. Během pátrání poznává Lori s její dcerou Chrissy, která je téměř stejný typ jako zavražděné děvče. Dokáže Jack ochránit Chrissy před záludným vrahem? ... Uchm, tak trošku jiná detektivka - místo "pátrání" se Jerry spokojuje s rybařením a obsluhováním pumpy, a celé to vrcholí .. .ehm neřeknu, ale konec je takřka dokonalý (na míle vzdálený jakémukoliv konci detektivky, co jste kdy viděli). Jack Nicholson si svoji roli detektiva ve výslužbě vyžívá (stejně tak jako např. v About Schmidt), takže jeho výkonu nelze nic vytknout - a ostatní tam jsou stejně jen do počtu... +- průměr ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I made a promise, Eric. You're old enough to remember when that meant something..“ Del Toro, Eckhart, Mirren, Nicholson, Redgrave, Rourke, Stanton, Wright Penn.. To není letmé nahlédnutí do rejstříku Lexikonu hollywoodských hvězd, nýbrž herecké obsazení Pennovy studie lidské posedlosti, v níž podsaditý Nicholson podává jeden ze svých nejcivilnějších výkonů kariéry. Uvěříte mu vše, i to, že nezáleží, jestli přísaháte na holý pupek, smrt tchýně nebo kříž ze zápalek. Režisér si jede své pomalé mimo mainstreamové tempo a rozkročený mezi dvěmi plovoucími krami (psychologické drama a krimi) to zvládá po celou dobu tak bravurně, že si ani nenatáhne tříslo.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)

Reklama

Reklama