Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

"You don't try to get mixed up with the kind of reality that is always slipping through our fingers. Instead you set up a world that you can manage. That world may be perfect - who knows? - but it's also a lie." ---- (Ani se nepokoušíme zadat si se skutečností, která má nikdy neustvájící sklon protékat nám mezi prsty. Namísto ní si vytváříme takový svět, který dokážeme ovládat. Dost možná, že je to svět dokonalý, kdo ví? - Ale stejně tak to může být i jedna velká lež.) ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi thriller, kterému něco málo chybí. O co konkrétně jde, ale neumím slovy zachytit. Možná něco mezi konzistentnějším scénářem, tempem a atmosférou. Spousta kvalitních herců v nevýrazných charakterech s málem prostoru, Jack by na takový film sice s přehledem stačil sám, ale i jeho potenciál mi přijde však docela nevyužit. Obzvlášť v této roli do které se podle mě skutečně hodí. Vyústění filmu ale příjemně překvapilo, zejména necháte-li jej chvíli uležet, a přehouplo film z průměru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky, v ktorých sa dočkáme niekoľkých zvučných mien ( aj keď u mnohých je to iba cameo ), vyženú očakávania vysoko. Ku tomu pochmúrna a ( doslova ) mrazivá atmosféra, kde sa to všetko pomaličky zalieza pod kožu. A potom príde zmena, ktorá vyústi v sklamanie mnohých divákov, ale v mnohých ostatných zase sedenie na ešte ostrejších ihlách. Akým smerom to povedie, bude to happy end, alebo tragický záver? Jednoznačne to nebude nič tuctové. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmařsky pozoruhodné dílo rozehrané do mistrovské  kompozice s naprosto nezvládnutým závěrem; u filmů tohoto druhu se vnucuje pozitivní závěr, chycení pachatele. Kompozice jako celek dostává citelný úder, policie do osobního vztahu, který se jí netýká a špičkový kriminalista je degradován na zkrachovalého alkoholika, kterým po celý film nebyl - nelogické a zpotvořené. Bohužel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)
  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno