Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přísaha má mj. dobrou režii, scénář i hvězdné obsazení, je to však tak těžký film, že si ho moc často nepouštím, i když kvalita se mu rozhodně upřít nedá. Při prvním sledování jsem tak soucítil s hlavním hrdinou, že na mě dokonce padl lehčí splín. Jako každý normální člověk, totiž nesnáším křivdu. Sean Penn i Jack Nicholson na jedničku s hvězdičkou. Film pro silné povahy. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Once a cop..." Jeden případ, atmosféra evokující Insomnii, bývalý detektiv ztrácející se ve vlastní hlavě, slib dělá chlapa, vtahující hudba Hanse Zimmera, každých dvacet minut obří herecký cameo, posedlej Nicholson v módu True Detective předtím, než to bylo cool. Jako nečekal jsem, že mě tenhle random zvolenej film na Netflixu v sobotu večer až takhle odpálí, ale tohle se Pennovi náramně povedlo. Jenom tu dobu trefil špatně. Plus teda druhá polovina mohla být trochu míň dosebezahleděná, ale jinak moooooc dobrý. 8/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako okopírované podľa Vajdovho krimi thrilleru Stalo sa za bieleho dňa (1958). Netvrdím, niečo tu bolo odlišné, ale tie hlavné body boli rovnaké - vraždy dievčatiek v červených šatičkách, tajomný obor, ježkovia, čierne auto, práca na benzínke.... Len s tým, že táto verzia bola taká typicky americká - plochá a nevýrazná bez výraznejšej psychologizácie postáv (ako tomu bolo u Vajdu) a so slabou dramatizáciou udalostí okolo pátrania. Jednoduchá hra na efekt pre konzumného diváka. Na druhú stranu uznávam, že Nicholson to hral parádne. Jeden herec však celý film nezachráni. Slabší priemer. 55/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Do filmu mě vtáhla především fantastická hudba a skvěle jí sekundující kamera a já se na vlnách rozjímání o uplynulém životě nechal unášet k poslední nedokončené práci detektiva Blacka (jako obvykle zcela přirozený Nicholson). Některé záběry řadím ke svým nejoblíbenějším, zejména ten ze začátku, kdy Nicholson vjíždí v zasněžené krajině do tunelu a vyjíždí z něj v suchém městě. P.S: Rád bych shlédl původní Stalo se zabílého dne. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)

Reklama

Reklama