Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

MIKESTEIN 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí všetkých častí zo všetkých serií môžem zhodnotiť že som ešte nezažil vtipnejší situovaný humor. Tento serial je vrcholom kvality,ktorá sa odzrkadlila dlhoročným natáčaním stále novších a novších serií a nikdy neupadajúcim záujmom fanúšikov. S priatelkou tento seriál dokážeme pozerať aj celé hodiny a vždy sa pri tom smejeme. Dr. Frasier Crane urobil dieru do sveta, a ak nie do sveta tak určite aspoň do Seattlu. :) ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Frasier je jeden z mála seriálů, u kterého jsem se nesetkal s upadající kvalitou. I 11. řada je stále plná vtipu a skvělých zápletek. To si ovšem vybírá svou daň na příběhu, který je velmi nevýrazný. Velkým mínusem jsou také klíčové momenty, které vůbec nepůsobí tím správným dojmem. Člověk se do toho prostě nikdy neponoří tak, jako do Přátel, kde každá důležitá scéna, ať je to svatba, rozchod či něco jiného, má správný šmak. Frasier je holt oddechovka, která člověka nikdy nezklame, spokojenost a výbuchy smíchu jsou zaručeny i po několika zhlédnutích, ale že by se divák dočkal nějakých emocí nebo dojetí, to rozhodně ne. Fakt, že seriál ani po 11 letech, navíc ještě jako spin-off seriálu Cheers, neztratil kvalitu a byl (dle mého názoru) ještě úspěšnější něž jeho předchůdce, to si zaslouží maximální ocenění. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nikdy nepatril medzi moje obľúbené, ale spomínam si, že som ho aj tak z nudy v televízií pozerával. Na pár veciach sa dalo zasmiať, ale inak to bola jedna časť za druhou plná nudy a núteného humoru. Nepáčila sa mi ani jedna jediná postava a dabing ma tiež neoslovil. Takýto druh humoru mi veľa nehovorí a v tej dobe boli omnoho lepšie seriály a tiež sitcomy. Taktiež by už liezlo na nervy stále sa dívať na ten škaredý byt, v ktorom sa odohrávalo najviac scénok. K tomuto sitcomu by som sa už nikdy nevrátil. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som ako malý sem-tam zachytil v TV, no nevýhoda bola, že ho vždy vysielali až v neskorých nočných hodinách. Na strednej škole som si ho zaobstaral na DVD a hneď som sa stal jeho fanúšikom. Výborný slovenský dabing, vysoká úroveň všetkých sérií a príjemné herecké obsadenie vytvárajú z Frasiera kult 90tych rokov. Pre mňa najlepší sitcom vôbec. ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný seriál. Neviem či ešte podobný uvidím. Inteligentný humor, ktorý je dosť často založený na dvojzmysloch a vzájomnom nepochopení sa. Všetky tie psychiatrické úvahy alebo snobské priority a debaty dvoch bratov Frasiera a Nilesa o operách, víne, vyššej spoločnosti, na ktoré má ich otec Martin vlastný názor, mi budú veľmi chýbať. Zdarne týmto trom sekunduje príjemná fyzioterapeutka z Manchestru Daphne, Frasierová produkčná Roz alebo super extra úžasný pes Eddie. U tohto Jack Russela mám pocit, akoby chápal úplne všetko. Až sa čudujem, že im neišiel sem-tam nakúpiť alebo, že nevaril :) Po nejakej dobe si to určite pozriem ešte raz. Najlepší seriál, aký som doteraz videl :) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • O Frasierovom (Kelsey Grammer) synovi Freddym (Jack Cutmore-Scott) v sérii vysvitne, že nedokončil štúdia na Harvarde. Herec Jack Cutmore-Scott v skutočnosti na tejto univerzite úspešne vyštudoval anglickú literatúru, jazyky a divadlo. (GTS_PUNK)
  • Muž, ktorý na konci epizódy tancuje s Roz (Peri Gilpin), je manžel jej hereckej predstaviteľky Christian Vincent. (zupanic)
  • Postavu Martina Granea (John Mahoney) scenáristi napísali podľa reálnej postavy producentovho otca, ktorý strávil 34 rokov na policajnom oddelení v San Franciscu. (kacer4)

Reklama

Reklama