Reklama

Reklama

Emily in Paris

(seriál)
  • USA Emily in Paris (více)
Trailer 1
USA, (2020–2024), 20 h 58 min (Minutáž: 24–39 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Lily Collins, Samuel Arnold, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat, Kate Walsh, Charles Martins, Bruno Gouery, Roe Hartrampf (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O seriálu jsem věděla, ale nezajímal mě...až jednou - v sobotu, kdy chcete vypnout a ničím si zbytečně nezatěžovat hlavu, na něj došlo..A bavilo mě to. Líbí se mi koncept do 30ti minut dílu, svižnost, čistota a podání seriálu. Bavila jsem se, párkrát jsem dostala solidní záchvat smíchu a zfoukla jsem to za jedno odpoledne :) Těším se na další řadu, ale způsobem, že to do té doby v klidu přežiju :D ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Za touhle oddychovou vztahovou komedií stojí Darren Star, scenárista Sexu ve městě. Emily in Paris je skutečně mix Sexu ve městě a Ďábel nosí Pradu. A ani jednomu nesahá po lem koktejlek. Všechno, co dělalo Sex ve městě skvělým – a není toho málo – tady absentuje. Emily nemusí činit žádná vztahová rozhodnutí. Vždy v okamžiku, kdy by se jí hodilo být single, se muž, s nímž chodí, zachová natolik ohavně, že ho může bez výčitek opustit. Okolnosti vše vyřeší za ni. Je to ohavný případ rčení: co se má stát, stane se. Nejpodivnější rozchod se ovšem netýká Emily. Práce v Normandii, která je od Paříže vzdálena hodinu vlakem, se zde pokládá za překážku pro vztah přinejmenším stejně nepřekonatelnou jako smrt. Celý seriál se nese v duchu: Američané ukáží líným zakouřeným Evropanům, jak se to dělá. Je známo, že Francouzi jsou poněkud zdrženlivější, pokud jde o metoo. Ale jakoby ve snaze Francouze zcela diskreditovat jsou i věci, které by i sexuálně otevřenější Francouzi pokládali za nevhodné na pracovišti, ukazovány jako normální. Seriál, který jednu svou zápletku postaví na debatě, zda je něco „sexy“ nebo „sexist“, staví všechny postavy do jednorozměrného světla stereotypů: nevlídní Francouzi, entuziastičtí Američané. Samozřejmě, stereotypy a vtipy s nimi spojené naprosto patří do mezikulturní komedie. Ale zde se s nimi nepracuje jakkoliv zajímavě či nečekaně. A co hůř, jsou v podstatě jediným zdrojem humoru. Paříž, jedno z nejrůznorodějších měst světa, zde působí jako monokultura. Ta černobílost se projevuje i v tom, že v této verzi Paříže jaksi úplně chybí lidé původem ze severní Afriky.  Netflix je prostě na prvním místě „tvůrce obsahu“ a Emily in Paris je spotřební seriál. Není špatný a může fungovat jako „guilty pleasure“, ale je smutné, že je natolik vzdálen od toho, jak dnes vypadá špičková seriálová tvorba.... V jedné epizodě prohlásí módní návrhář o Emily, že je „ringarde“, tedy „nevkusná“. Ale v anglickém překladu to může v jistém kontextu znamenat i „lepkavá“. To je přiléhavé. Emily in Paris je v něčem lepkavá, trochu obtěžuje, ale přitom je obtížné se od ní odtrhnout před koncem. První série byla podobně sterilní jako snapchatový filtr. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešila som sa na guilty pleasure a nakoniec som to dopozerala vyložene len pre totálnu nenáročnosť sledovania, o pleasure sa veľmi hovoriť nedá. V podstate dej je Som usmievavá ale šéfka ma nemá rada - cvaknem na súkromný IG momentku súvisacu s klientom - fíha, náhodou som vďaka tomu úspešná marketérka - dala by som si fešáckeho suseda ale nemôžem, tak ešte že klienti sú poväčšinou tiež muži - Paríž je najúžasnejšie mesto na svete. ()

Xpensive 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že to psala 12letá holka. Hlavní hrdinka se chová jako ten nejnesnesitelnější americký teenager, přesto jí vždycky všechno vyjde, protože na všechny hází americký úsměv? Asi? Protrpěla jsem to, ale myslím, že mi u toho odešlo dost mozkových buněk. A ano, je to jako Sex ve městě, ale jen ty díly v Paříži. A ty se asi shodneme, že byly docela děsný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí frfle, ale mne sa to aj tak páčilo. Samozrejme, dejová linka je veľmi jednoduchá a priamočiara, všetko sa točí len okolo módy, reklamy a oblečenia. Čiže pre chlapa trochu mimo záujmu. Na druhú stranu ale bolo zaujímavé sledovať ako sa robí dobrá reklama a tiež bolo srandovné, ako každý deň mala Emily oblečené niečo nové a štýlové. Pritom ten jej šatník bol celkom malý. Alebo odnosila a vyhodila? Aj po herecekej stránke to bolo celkom fajn, potešila ma najmä postava toho francúza Luca. A tiež potešilo, že si Lily Colins trochu pristrihla obočie (alebo s ami to len zdalo?). Celkov príjemný dojem bol umocnený nádhernou atmosférou Paríža. Možno pôjdem aj do ďalšej série ak nejaká bude. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (587)

Zajímavosti (12)

  • V epizodě je zmíněn Ratatouille (2007), což je odkaz na stejnojmenný film. (SONY_)

Reklama

Reklama