Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných seriálů všech dob a zároveň úchvatný životopis legendárního cestovatele. Výpravná velkoprudkce s monumentální výpravou, fenomenálními herci (Nimoy, F. Murray Abraham a mnoho, mnoho dalších), fantastický hudební motiv Ennia Morriconeho a skutečně nádherný a působivý zážitek. Nádherné dílo. 80%. ()

Reklama

Elgin 

všechny recenze uživatele

Velkolepe predstavenie ktore obcas posobilo ako cestopis, ale kvality serialu predcili ocakavania. Skvela nezamenitelna hudba doprevadza tento cestovatelsky epos. Zdarili vyber hercov z neho robi extratriedu a s radostou sa opat pozriem na tento velkolepy pribeh zivota jedneho obchodnika ktory sa vyda z Benatok a do na mile vzdialeneho Mongolska. Nemalou mierou tomu prospel i perfektni dabing ceskoslovenskej televizie. Uz ako maly chlapci na ulici sme sa hecovali hlaskami typu - mongolsky jazdec nikdy neminie ciel - samozrejme pri detskych hratkach s lukom a sipom. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný historický seriál popularizující jednu velkou historickou postavu západní civilizace, který patřil k tomu nejlepšímu, co se vysílalo v Československé televizi před rokem 1989. Úžasně výpravný (a asi na italské poměry i nákladný), skvěle herecky obsazený (včetně mezinárodních hereckých hvězd - Leonard Nimoy, F. Murray Abraham, Denholm Elliott...) a s tak podmanivou a sugestivní hudbou Ennia Morriconeho, že takového Vangelise v Dobytí ráje hravě strčí do kapsy. Seriál Marco Polo je ale vlastně více než hraný film takový imaginární historický cestopis, skoro až s encyklopedickými rozměry života, doby a cesty slavného cestovatele. A jediná má výtka zní - občas (ale opravdu jen málokdy) sklouzává tenhle seriál od dějovosti k popisnosti, rozměrů třeba zrovna italských filmových neorealistů to ale nedosahuje:-) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s vynikajícím hereckým obsazením. Seriál si kladl za cíl seznámit diváky s mnohonárodnostní kulturou, která ve 13.stol. působila válečné rozbroje, nájezdnické výpady a obrovskou expanzi z východu na západ. Ale též moudrost a vzdělanost vládců tehdejší Číny. Slova velkého Kublaj-Chána: "Svět můžeš dobýt v sedle koní, ale v sedle koní mu nemůžeš vládnout !" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama