Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jednom z najväčších cestovateľov všetkých čias. Opisuje celú strastiplnú cestu Marca Pola od Benátok až do Číny na dvor mongolského vládcu Kublajchána. Popisuje zvyky jednotlivých národov, ale aj dvorné intrigy, boj o moc a korupciu na dvore veľkého chána. Jedinou slabinou celého seriálu podľa mňa je návrat Marca Pola domov. Trojročná plavba loďou s mongolskou princeznou z Číny do Perzie by vydala určite aspoň na dva-tri ďalšie diely. Je to škoda, Ako keby tvorcovia už toho mali dosť a chceli celú sériu čím skôr ukončiť. Nebyť toho, dal by som 5*. Snáď jedinou nereálnou vecou na celom príbehu Marca Pola bol levitujúci mních v Tibetskom kláštore. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velebím rodiče, že při posledním vysílání v TV (to už je drahně let, co se v televizi takové věci dávaly) měli ten skvělý nápad a nahráli seriál na VHS, díky čemuž jsem zůstal zásoben, než to vyšlo oficiálně. Nejsilnější scéna: stárnoucí Kublaj už nedokáže vyskočit na koně. Odežene sluhy a požádá Marca o pomoc, protože nikdo jiný nesmí vidět jeho slabost. A ještě jedno slovo: Morricone. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama