Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s vynikajícím hereckým obsazením. Seriál si kladl za cíl seznámit diváky s mnohonárodnostní kulturou, která ve 13.stol. působila válečné rozbroje, nájezdnické výpady a obrovskou expanzi z východu na západ. Ale též moudrost a vzdělanost vládců tehdejší Číny. Slova velkého Kublaj-Chána: "Svět můžeš dobýt v sedle koní, ale v sedle koní mu nemůžeš vládnout !" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Marco Polo je seriál popisující nejen osudy Marca Pola, ale také je, v duchu jeho tvorby, historickým cestopisem. Podle mého zde toto propletení dvou směrů funguje. Příběh bývá občas upozaděn, aby mohl divák sledovat například mongolské tradice. Někomu to může vadit, já s tím nemám problém. Dobré je, že Marcův příběh je zde předložen v podobě dramaticky solidního scénáře, a tak zde nechybí zajímavé zápletky a vygradování hlavní dějové linie, až k dojemnému závěru. Přeci jen však mohl být seriál delší, aby bylo možné více rozvinout postavy a jejich osudy. Co se týče produkce, je Marco Polo na nejvyšší možné úrovni. Neošizená výprava, bohaté kostýmy, krásná hudba, to vše dělá z tohoto seriálu nadstandartní zážitek, hodný postavy po níž je pojmenován. Skělý je také výběr herců. Nejedná se o žádné celebrity, ale o méně známé, avšak výborné, charismatické herce, jakými jsou například Denholm Elliott, David Warner, Mario Adorf, F. Murray Abraham či mihnuvší se Oliver Reed. O to více zamrzí volba Ken Marshalla pro hlavní roli. Ten hraje Marca naivně a křečovitě. Škoda, kterou se však přívalem pozitivních vjemů daří částečně maskovat. ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava, výborné herecké výkony a obsazení, bohužel v některých scénách značně zdlouhavé, facelift z rukou střihače by neuškodil. Seriál jsem viděl po mnoha letech v originálním znění (cca před dvěma lety), ale původní český dabing je špička, naštěstí nedošlo k vytvoření nového dabingu (pochvala distributorovi). Abych nezapomněl, fenomenální soundtrack od Ennia Morriconeho. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama