Reklama

Reklama

Daniel sa spolu s tímom SG-11 zúčastňuje archeologického prieskumu na planéte P3X-888, kde dochádza k prekvapivému zisteniu. Planéta je zrejme pôvodným domovom Goa'uldov a tiež domovom starobylej rasy Unasov, ktorí sa zrodili z rovnakých zárodočných vôd ako Goa'uldi. Počas prieskumu je tím napadnutý a Daniel je unesený jedným mladým Unasom - Chakom. Robert Rothman je vyslaný späť, aby informoval SGC o situácii a priviedol pomoc. Generál Hammond vysiela na pomoc tímy SG-1 a SG-2. Po príchode zisťujú, že z tímu SG-11 prežil iba jeho veliteľ - major Hawkings. Avšak situácia sa skomplikuje, keď Teal'c objaví, že vo vode v blízkosti ich tábora žijú Goa'uldi. Je jasné, že mohli napadnúť kohokoľvek, kto sa priblížil k vode, a ktokoľvek z SG tímov teda môže byť hostiteľom Goa'uldov, bez toho aby o tom ostatní mali tušenie. (TV Markíza)

(více)

Recenze (14)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E07 ⤶ Celá linka s Unasy bude téměř jistě remakem filmu Enemy Mine (1985). Unasové vypadají velmi podobně jako Drakové, proti kterým bojují lidé. Při jedné bitvě ztroskotají človek s mimozemťanem na pusté planetě a časem se spřátelí. Na to, že nejde o náhodnou podobu, ukazuje i epizoda Hvězdné brány Enemy Mine (S07E07). Jen došlo ke změně významu z můj na těžba. Tady chce postřelený Unas Chaka, který při potyčce zabil pár lidí, sníst Daniela, ale nakonec se díky Danielově snaze spřátelí. Na původní planetě Unasů a Goa'uldů (kteří jsou nedetekovatelní, protože nemají v krvi naquadah). Příště se Chaka objeví v páté sezóně. ⤷ S05E07E09 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obyvatelia vesmíru majú v Hviezdnej bráne zväčša ľudský vzhľad, od pozemšťanov sa líšia iba technickou vyspelosťou, kultúrou, spoločenskou hierarchiou a zvykmi, náboženstvom či chápaním sveta a preto je každý diel,v ktorom sa objaví rasa divokých a zverských Únasov osviežením. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda, v ktorej si Jackson nájde unasovského kamaráta. Až na scénu s Tealcovou lsťou a goauldími hadmi v jazere sú ostatné postavy popri Jacskonovi iba štatistami. Inak, skvelé masky Unasov, premakané do detailov. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl o Unasech. Danielovi se podaří s mladým Unasem několika málo slovy a gesty domluvit a tím zahájit proces spřátelení. Pokud se vám tento díl také líbí, mrkněte na Star Trek TNG S05E02 - Darmok, kde se řeší podobná tématika. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly s Unasy mě v seriálu moc nebavily, tenhle díl je výjimka, i když to sbližování Daniela s Chakou mě moc nebavilo ani tady. Druhá linie s SG týmy byla o dost zajímavější, konečně jsme tu měli několik zajímavých postav z jiného SG týmu - pro Coburna bych si přál víc prostoru, Griff ho dostal o něco víc, ale taky se mohl objevit ve více epizodách, jen ten Pierce se přece jen objevil ve více epizodách a na vedlejší postavu to dotáhl v seriálu daleko (velitel mimozemské základny v 8. řadě). No a klasická scéna "Kdo má v hlavě hada, ať zvedne ruku." je prostě dokonalá. ()

Reklama

Reklama