Reklama

Reklama

Tím SG-1 sa vydáva na misiu na P3R-118 - nehostinnú ľadovú planétu, kde miestni obyvatelia žijú v jedinom veľkom meste chránenom kopulou. Celý povrch planéty je pokrytý hrubou vrstvou ľadu a snehu a neustále ho bičujú snehové búrky. Mimo mesto tu človek nemá najmenšiu šancu na prežitie. Členovia SG-1 tu chcú dohodnúť vzájomne výhodný obchod: získať vyspelé metalurgické a chemické technológie výmenou za poskytnutie vedomostí hviezdnej brány a adries. Hlavným vodcom ľudu na P3R-118 je administrátor Calder, s ktorým rokujú. Členovia SG-1 však zistia, že mesto a komfort jeho obyvateľov závisí na otrockej práci robotníkov, pracujúcich v obrovskom podzemnom komplexe pod mestom. (TV Markíza)

(více)

Recenze (10)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Povaleči z kaváren do polí a továren. Civilizace provozující téměř etickou formu otroctví změnila vzpomínky členů SG-1 a poslali je makat do podzemí ke strojům, které by po úpravách od Sam nemusel nikdo obsluhovat. Jestli pak ty úpravy provedli a vyměnili si technologie? ⤷ E11 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že hlavní zápletka dílu je tak trochu nedůležitá a spíš tu jde o posilování vztahů v týmu - na začátku vidíme tým s vymazanou pamětí, neznají se, někteří jsou k sobě nepřátelští, mají zapamatovaný nový život a najednou se v tom začnou objevovat díry a okolnosti je zase svádí dohromady, snaží se v dané situaci zorientovat, aby postupně na všechno přišli a na konci společně řešili krizi a zachránili se nejen před nucenými celoživotními pracemi, ale i před smrtí. Máme tu stereotypního záporáka a jeho zástupkyni, ve které se začíná hýbat svědomí ("třeba zas přicházím k rozumu"), kteří mě moc nezaujali, ale herci v rámci jejich klišovitých charakterů odvedli slušné výkony, ta ošklivá černoška mě ale děsivě štvala. Zápletka je taková nedodělaná - jak se těm měšťákům podařilo vůbec SG-1 v první řadě naprogramovat a pak ten konec - i s tím šéfíkem jako rukojmím by ta cesta k bráně určitě dala práci. Naopak shipperský podtext mezi Jackem a Sam se mi moc líbil, že i když se neznali, tak jejich podobnosti v povaze je k sobě táhly a evidentně si dobře rozuměli, dokonce i hlubší city se začaly postupně vynořovat, aby na konci jako ledová sprcha přišlo zjištění, že jsou mezi nimi nepřijatelné. Aktivita SGC klasická, Janet se zájmem o zúčastnění se záchranné mise moc potěšila (ale jak už jsem jednou zmínil, moc by mě zajímalo, zda Hammond/Janet jsou tak angažovaní, když zmizí jiný SG tým, takových případů za ta léta bylo) a návrat sympatického majora Griffa, který hned po prvním průzkumu planety dojde k jasnému závěru ("řekl bych, že ten pán je lhář"), se mi taky líbil. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama