Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (160)

Aniki 

všechny recenze uživatele

Celé se to potácí někde na pomezí Kameňáku a Babovřesků a jistě jde o jasnou odpadní záležitost, nicméně se tu objevují celkem zajímavá herecká jména (halt covid - jinde se nenatáčelo, v divadlech nehrálo) a i to téma samotné je takové vděčné. Mimo jiné se mi moc líbila replika s dinosaury: „Žili u nás na vsi taky dinosauři?” „Tak určitě.” „I ty velký?” „Né, jenom ty malý, čumáčku, ty velký byli v Praze!” Takže za tuhle povedenou hlášku - hvězdička alespoň jedna. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Námět mi přišel mimořádně slibný, ale bohužel veškerá očekávání zůstala nenaplněna - ta perfektní zápletka o vesnických balících, co přijdou snadno k penězům, je zde promrhána až trestuhodným způsobem (a lze jen spekulovat, jak by se s tím popasovali jiní autoři scénáře). Postavy filmových manželů byly podle mě obsazeny dost nešťastně, Zima s Hřebíčkovou vedle sebe působí mimořádně nesourodě a harmonický párek jim nejde věřit ani při nejlepší vůli (dále jsem nepochopil Pavelku v roli Zimova otce, neb mezi oběma herci je věkový rozdíl jen 16 let, tudíž Pavelka je coby tato postava krajně nevěrohodný). Pokud už řeším obsazení, tak bych ještě rád napsal, že zestárlá Hrubešová je zde vrcholně trapná, a ona sice nikdy neuměla hrát, ale v devadesátkách se na ni dalo aspoň koukat, což už dnes neplatí, a jen umocnila mou averzi k tomu filmu jako takovému. Dějově je to zoufale nevtipné, místy bohužel i předvídatelné, hraje tam příšerný soundtrack (ten Kotvald!) a subjektivně mi to přišlo výrazně delší, než to je. Podruhé bych se té sračce obloukem vyhnul. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zlatý "Bohuš". Nevtipný film o buranech, kteří neví, co s penězi, tak z nich lítají jako peří z protrhlého polštáře. Snad jen kromě ironie, co vše si lze za peníze koupit, se míjí příběh účinkem. Hlavní postavy jsou vysoce nesympatické a vůbec jim nezasloužené "štěstí" nepřeji, ostatní kolem nich se vlastně chovají jako hyeny také skoro všichni. Chybí mi náznak pozitivního, když už postrádám i humor. Petra Hřebíčková je zde opravdu ošklivá - o pár hodin dříve hráli v televizi "Bezva ženská na krku", kde je úplně jiná. Jinak mě ale obsazení překvapilo, i drobné role byly zajímavé, včetně hláškujícího Godlova cigána. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se při sledování filmu necítil tak trapně. Ten styl a trapný humor jakoby vypadly ze začátku devadesátek. Z doby, kdy se točily skvosty jako Ještě větší blbec než jsme doufali, nebo Playgirls apod. Když tak nad tím přemýšlím, tak ani nevím, za co dávám tu jednu hvězdu. Snad proto, že dno může být ještě níže, než si kolikrát dovedeme představit... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc je bohužel komedie, která krom pár úsměvných scén nepřináší v podstatě nic nového. Respektive, vezměte dva vesnické dost naivní obyvatele, z nichž jeden je buran, dejte jim velkou finanční výhru a sledujte, co se stane. Filmaři bohužel opravdu nepřišli s ničím novým ani originálním, ale naopak využili prakticky na maximum, s několika zářnými výjimkami, všechna možná i nemožná klišé o takto nově zbohatnuvších lidech. A aby toho nebylo málo, použili i další komediální klišé. Kněz je taky buran, kouří a neortodoxně vybírá na kostel. Mimo to se nechová zrovna příkladně ke svým bližním. Ale buranů je ve filmu o dost víc. V podstatě každá větší postava spěje k buranství a toho je tam tolik, že už není možné rozeznat rozdíl mezi buranem a normálním člověkem, takže záměr tvůrců, aby právě tyto rozdíly byly vtipné, se nepovedly. Čenda s Janou nejsou navíc zrovna intelektuálové, ale jejich hloupost častokrát hraničí s idiocií, takže i zde vtip ztrácí na údernosti. Parodie na chudáky, kteří k  bohatství přišli prostě nevyznívá dobře ani při zamyšlení se nad chováním ostatních postav, ve filmu symbolizující ty normální. Závěrem už jen dodám, že nemusíte být příliš pozorní na to, abyste si všimli, že když je Ondřej Pavelka objeven sedící na židli mrtvý, ve skutečnosti více než jasně dýchá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Eva Leinweberová má v úvodních titulcích uvedené jméno Ewa. V závěrečných titulcích už má jméno uvedené správně. (dopita)
  • „Dostal jsem roli Patrika. Je to kluk, kterému exekutoři sebrali taxíka, a tak pracuje pro obec. Nakonec peníze na toho taxíka dostane, tak s ním jezdí,“ popisuje svoji filmovou postavu Zdeněk Godla. (SONY_)

Reklama

Reklama