Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc mě nezajímá, co si dělají lidi kolem seriálu. Samozřejmě chápu, že tito lidé odvedou víc práce než herci, ale těšil jsem na herce a ne na kompars. Scény s herci jsou TOP a vrací mě to zpět do seriálu, ale všechno ostatní kolem je průměr. Nostalgie tu pořád je a hodně potěšil prostor, který dostal Vladimír Furdík :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument. Oceňuji hromadu prostoru pro Vladimíra Furdíka. Zajímavé rozhovory a velice fajn pohled do zákulisí, je skvělé, že je dokument zaměřený hlavně na lidi ze štábu jako kostyméry, catering, maskéry, kaskadéry... prostě pohled do zákulisí fenoménu z trošku jiného úhlu, což rozhodně není na škodu, naopak, kolikrát právě tihle lidé makají víc, než samotní herci a tvůrci. Andy McClay je neskutečnej řízek. Děkuji za reakce herců, když při čtené zkoušce zjistili, kdo zabije Knight Kinga a jak skončí Daenerys. To je prostě k nezaplacení. Právě podobných záběrů ze zkoušek bych klidně uvítal víc, ale to je asi tak jediné, co bych na tom měnil. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Koukat na toto bylo asi dost zvláštní. Po tolika letech, po tak velké práci je nakonec po všem. A tento dokument nám ukazuje jak to všechno bylo. Já jsem ho upřímně viděl hned jak vyšel a divím se, že jsem ho od té doby neohodnotil, takže je těžké si rozpomínat. Ale mám dojem, že asi nejsmutnějším na tom je, že dokument vám dal více než celá poslední série, která pro mne bude stále nejhorší a obecně nejkontroverznější. Vím, že mi vadilo, že se seriál ne tolik věnoval opravdu zajímavým a podstatným věcem, ale trochu se soustředil na věci, které jsou sice hezké, ale spíše na pár minut a ne na půlku dokumentu. Zbytek je těžké hodnotit. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nemusíte být zarytý fanoušek, aby se na vás přeneslo něco z nadšení superkomparzisty Andrew McClaye, nebo dojetí některých herců, kteří strávili dětství, nebo aspoň významnou část života ve světe George R.R. Martina . A to nemluvím o těch stovkách lidí, kteří tento seriál udělali. Bez ohledu na to, jak negativně byla poslední řada přijmuta diváky...pravdou je, že GoT už zůstane fenomenem, který jen tak nic nepřekoná a že by bylo velmi nespravedlivé vůči tvůrcům zapomenout na stovky minut skvělé zábavy, které tomu zpackanému finále předcházely. Tu hromadu cen, které GoT posbíraly a zástupy lidí, kteří netrpělivě vyhlížely každou epizodu, nelze ignorovat. Myslím si, že by Hra o trůny: Poslední hlídka, mohla ten hatening, který cloumal sociálními sítěmi a diskuzními fóry, minimálně zmírnit. Konečně opravdu solidní tečka za hrou o trůny a přízeň diváků. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o 8. sérii tohoto skvělého seriálu. Člověk si ani neuvědomuje, kolik lidí vlastně stojí za touhle masivní show. Je to šílené. Jsou zde záběry na většinu herců, ale větší prosto je věnován jen některým z nich. Dost se tu věnují například maskérům. Hodně prostoru má kupodivu Vladimír Furdík a to jako Noční král i kaskadérský koordinátor. V jednu chvíli tam dokonce i hraje Podvod od Nedvědů. Můžeme zde například vidět, jak náročné je postavit určité kulisy pro jednotlivé scény, případně jak zdlouhavé je samotné natáčení. Je tady i snaha o jistou emoční stránku díky hlavní maskérce a její dceři nebo nadšenému komparzistovi. Co jen teď budou všichni dělat? Mohlo to být ale o něco kratší. "Kít." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno