Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

monolog 

všechny recenze uživatele

Kromě vedlejších linií příběhu se mi to líbilo. Těmi vedlejšími liniemi mám na mysli pasažéry na člunu, kteří tam byli doslova jak pěst na oko a netuším proč. Cokoliv s vrtulníkem, i to zachraňování i všecko ostatní (to nemělo s dějem vůbec nic společnýho, prostě jen nastavená kaše). I situace doma po odplutí mi přišla zbytečná, protože každej ví, jak by byli smutní. A lepší účinek by to určitě mělo, neukázat je, ale třeba fotku ve vodě (klasiklišé ;). No a ten meteorolog, nevím jestli to bylo dabingem, ale já mu to zaujetí počasím prostě vůbec nevěřil a taky mi přišel jen jako do počtu. Takže co se týká mě, kdyby to bylo mnohem víc syrový (oproštěný od těch linií a trošku bez toho hrdinství, sentimentu) kdyby se to víc soustředilo na rybáře a bylo to spíš v duchu toho nečekanýho konce a pak tam nebyly záběry z kostela, dal bych plnej počet. Takhle jen čtyři a to se všema očima zavřenýma a ušima odřenýma ke kosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno prvni polovina filmu je spis takova uvodni, nic moc zajimavyho se tam nedeje, ale nadprumer. Druha polovina je plna napeti a skvelejch efektu. Do toho vynikajici hudba, skvelej Clooney, i ostatni herci se snazi a pekne debilni konec. Mozna kdyby film netrval pres dve hodiny, tak by to bylo i na pet, ale takle.. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jsem o Andrea Gail četl brzy po bouři století, která udeřila na východním pobřeží. Bylo jen otázkou času, kdy se někdo pokusí tento příběh přenést na plátna kin. Díky za to, že to zkusil Wolfgang Petersen, který vloží diváka doprostřed akce. Bez přehánění mohu říct, že jsem ještě nikdy nezažil film tak stresující, jako tenhle (kámoš, který šel do kina se mnou poté dostal mořskou nemoc). Film začíná pomalu a uváženě a postupně připravuje diváky na to, co má přijít. Petersen využije několika minipříběhů ke stavbě napětí. Nato mistrovsky dokumentuje idylický plavbový výlet. Následné napětí v podobě bouře Vás nenechá chladným. Navíc vše vypadá realisticky. Vlny vypadaly tak skutečně, že jde místy těžko poznat rozdíl mezi CGI a skutečností. Zážitek je (teď mne nenapadá jiný výraz) divoký. Film musíte vidět. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Keďže som tento film zhliadla v televízii a nemohla som si tie bombastické triky vychutnať na obrovskom plátne a dokonale vybavenom zvukovom systéme, mala by som dať 3*, keď na ten film však spätne myslím a predstavím si ho v spomínanom vybavení, jednoducho musím dať 4*. Petersenova réžia je vynikajúca a namiesto Poseidonu mi nedal pocítiť, že postavy čoby ľudské bytosti sú na plátne iba čírou náhodou, slúžiace ako smiešny doplnok k vybrúsenému vizuálu. Prvá hodina je možno natiahnutá, ale za to tá druhá je plná akcie, napätia, dramatických situácií, nádherných kamerových "náletov", pri ktorých by ma neprekvapilo, keby som sa viac neodvážila ísť na more :). K tomu úžasná hudba James Hornera, ktorá celú atmosféru iba podfarbovala a nečakaný "nehollywoodsky" záver. Myslím, že tento film je trochu podhodnotený. Hoci nedisponoval originálnym scenárom, je to skutočne silný vizuálny zážitok doplnený kvalitnými hercami a skvelou hudbou. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Žádná bouře není dokonalá, když tak intenzivní či mohutná. Co je na moři či souši dokonalé? I Ježíš říkal - Dokonáno jest, ale až když naplnil údajné písmo svaté. Každý člověk by měl zažít bouři na moři, a v malé lodičce, to si pak zapamatuje do konce svého života, a prospěje mu to více, než vysedávání u televize a sledování filmů o bouřích na moři. (1.10.2010.) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama