Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3 a 4 hvězdičkami. Dokonalá bouře je katastrofický film, který se snaží vyvarovat co nejvíc Emmerichovských klišé a to se mu zdárně daří. Malinko mi sice nesedl závěr a z celkového napětí mě vyrušelo hned 5 reklam. Čert vem debilní Novu. Bohužel i tento fakt mi nakonec pokazil dojem z tohoto filmu. Cítím, že Petersen vytvořil docela solidní katastrofický film, každopádně bych si to dokázal představit o něco bohatší. Ta část filmu, která se odehrává v té šílené bouřce je velmi chaotická, což je logické, ale já bych takové peklo střídal třeba s jinými záběry, protože dívat se tolik minut jen na rozbouřené moře, samej hukot, tmavou helikoptéru, která se snaží vylovit nějaké trosečníky nebo loď, která se pere s vlnami to člověka po chvíli omrzí. Každopádně myslím, že mezi katastrofickými filmy se jedná o docela poctivý film, jehož reálnost je docela věrná, takže v zásadě můžu doporučit, ale potenciál tam vidím přece jen vyšší. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Petersen sa vrátil na vodu, no k dokonalosti ešte čosi chýba, no veľa nie! Spočiatku to brzdí pomalý rozjazd, no po polhodinke film naberá na obrátkach a mne teda tuhla krv v žilách s každou blížiacou sa vlnou! No a na koniec nemám slov. Petersen sa vymanil spod klasického hollywoodskeho scenára a ukázal, že vie spracovať aj vážnejší scenár. 80%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč tam byla ta helikoptéra? Proč se to víc nevěnovalo postavám? Například kapitán Clooney je sice machr, ale splývá s dalším tuctem stejně načtrtnutejch kapitánů-tvrdohlavců a ta postava není vůbec zajímavá. A ve scénách bouře posádku představovali oranžový poletující panáčci s kapucí přes obličej. Mohli jim aspoň napsat jména na záda, takhle jsem netušila, kdo se zrovna topí a kdo mu pomáhá, což podle mě drama efekt taky dost ochudilo. Zrovna u Perfect Storm bych brala, aby si s tím víc pohráli, potenciál tu byl a nevyužít takovou hereckou sestavu je hřích! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama