Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jednoduším příběhem, kde se moc nekudrlinkuje. Babička po rodinné tragédii zjistí stav, ve kterém se nachází její vnuk a s pomocí manžela se rozhodne ho za každou cenu dostat ze spárů podivné rodiny. Silou filmu je velmi uvěřitelný a citlivý příběh, který neulítává do akčních nesmyslů. +Diane Lane 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍŠ SE ROZHODNOUT. JÍT, NEBO ZŮSTAT…“ /// Žili, byli, děd i babka. A jediný co jim v životě zůstalo, byl vnuk. Jenže snacha je trochu píča a tak jednou… i s novým manželem… prostě zmizej. Bez rozloučení. Ho ho hó, řekne si babka. Takhle by to nešlo! Zmobilizuje dědka a jedou…Během cesty je máme šanci trochu (fakt trochu) poznat. Ale stačí to. Nejen k tomu, abych věděl, že nejsou žádní vořežpruti, ale taky, abych si je oblíbil. Takže se blížej k cíli a člověk je napnutej (lehce), protože to není žádná roadmovie, při který se vzpomíná, koho kdo sklátil za kterým keřem (vrbou). Pak jsme u cíle a ten celou dobu očekávanej konflikt přeroste v thrillerový drama a já si můžu říct – kurva, konečně zase nějakej normální film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Larry Watson, neznám. 2.) Jsem ochotná vyměnit vnuka za dědka. /// Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí westernové drama s prvky thrilleru s výtečnou Diane Lane, nestárnoucím Kevinem Costnerem a ďábelskou Lesley Manville. Režisér a scenárista Thomas Bezucha se nebojí pečlivě budovat atmosféru a detailně studovat hlavní charaktery, ačkoliv trošku zamrzí, že péče investovaná do ústředního páru není alespoň částečně věnována i rodince pekelníků, neboť kořeny onoho venkovského buranství (a ponejvíce regionální mafiánské pověsti) by si pár minutek také zasloužily. Ohromně baví sugestivní a upřímně působící dialogy, které by mohly na první pohled působit fádně, avšak právě ona šikovně zachycená partnerská každodennost baví patrně nejvíce. Když se v závěrečné třetině začne dupat na plyn, občas to zkratkovitě zaskřípe, leč celkový dojem utrpí pouze minimálně. Škoda nevyužité indiánské postavy, kdy se mohlo více tnout do živého (dobovou atmosféru historka o škole postihuje jenom okrajově). Suma sumárum vynikající slow-burn věc, kterých vzniká každým rokem méně a méně. 8/10! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak výsledek předčil má očekávání v plné míře! Pomalu plynoucí film jako ze staré školy, který se v některých chvílích dost vleče (zejména první polovina budiž zářným příkladem), na druhou stranu se ale drží pořád ve vodách nadprůměru, za což může poděkovat perfektní chemii mezi hlavní hereckou dvojkou (Costner a Lane). V rámci zápletky se nejedná asi o žádnou inovativní podívanou, ale i tak jsem se jako divák dočkal jedné šílené situace, kterou jsem fakt nečekal. Jinak od večeře na začátku druhé půlky (což je za mě nejvydařenější sekvence celého filmu, tam se dala ta hutná atmosféra doslova a do písmene krájet) se film rozjel do slušných obrátek, dialogy strhující. Vše to zakončil vydařený katarzní a zároveň smutný konec. Dokážu si představit, že v rukou schopnějšího rejžy bychom se možná dočkali i filmu roku. Ale spokojenost i tak převládá. Za mě 7,5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně velká tvrďárna, což jsem původně ani nečekal. Plyne to celkem pomalu, ale nikoliv nudně, chemie mezi K. Costnerem a D. Lane je naprosto excelentní, tam to funguje výborně. Pak přijde na řadu podivná (nevlastní) rodinka, kde hraje prim jejich mamá. Ačkoliv neznáme motivy jejich naprosto dementního chování, budou vás srát od první scény a jen tak nepřestanou. Je to temný, úzkostlivý, smutný a diváka to svírá až do vygradovanýho závěru, kterej vlastně je i není happyendem. Ano, paralela s "eastwoodavkama" se celkem nabízí a zdejší komentáře, který k tomu směřujou, chápu. Neumím ani říct, jestli bych to chtěl vidět ještě jednou, protože je to hrozně nepříjemný, nicméně neznámej T. Bezucha má našlápnuto správným směrem! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama