Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Margaret: „Viem, čo som stratila.“ George: „Margaret. Niekedy je to všetko, čo prináša život. Zoznam toho, čo sme stratili.“ Kevin Costner točí filmy o hlbokých ľudských príbehoch. Väčšinou v kovbojskom klobúku, často rieši bytostné problémy rodiny. Akoby autor filmu nedokázal ukončiť príbeh inak, ako smrťou hlavných aktérov. Príbeh sa začne kaziť vo chvíli, keď na seba začnú vyťahovať zbrane. Koniec je prehnaný, neuveriteľný, včítane deštrukcie domu, kde na záver vidíme horieť prázdnu drevenú konštrukciu domu – bez zariadenia. Vlieklo sa to pomaly, až nudne. Ako sa píše v životopise Kevina Costnera – je autorom a aktérom mnohých béčkových filmov, snáď sa ešte dočkáme aj niečoho skvelého, ako bolo v časoch jeho najlepších úloh z 90-tych rokov. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Spekulovat, zda herecká kariéra Kevina Costnera nabrala druhý dech, nemá po skvělém výkonu v seriálu Yellowstone smysl. Role zádumčivých otců, jež nemají problém tu a tam řešit věci násilím, Costnerovi jednoduše sedí. A téměř totéž, co předvádí v rančerském seriálu, zde přetavil do postavy vysloužilého šerifa, kterému zemře syn zanechav po sobě manželku a dítě. Šerifova snacha se brzy znovu provdá, nový manžel ji však bije. Společně odjíždějí přes polovinu Ameriky k jeho podivné rodině, a to se bývalému šerifovi logicky nelíbí. Překvapivě poklidné drama diváka dlouho napíná s lehce westernovým nádechem v pozadí a čekání na chvíli, kdy se vše zvrtne, tak šponuje napětí na maximum. Snímek si vysloužil s odkazem na Costnerovu slavnou roli přízvisko Tanec s vnuky. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomalá, otrlá dráma o dvoch geriatrikoch na výlete. Ako život u svokrovcov s debilom manželom nie je nič moc, problém nastáva, keď si režisér zmyslí, že to natočí ako žánrovku a diváka unudí k smrti siahodlhými expozíciami, aby sa nestalo, že nepochopí každú emóciu. Sekanie rúk a pálenie domov je len príjemný bonus. 2 z 5 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Nejemotivnější scéna byla, když Kevin Costner posunul židli. Kdyby z něj v té chvíli vylezl Mr. Nobody, tak je ten film dneska klasika. Namísto toho je první půlka filmu nuda k uzoufání = prolog, který měl trvat třicet vteřin, druhá půlka brutální béčko, hraničící se sebeparodií nějakého laciného amerického seriálu, který se pokouší o strašidelné historky v jedenáct večer na Nově v devadesátých letech. O ničem. Ani hezký to v ničem není. Koncept, že to má být pomalé, tomu ani za mák nepomohl, spíše to vede k úvaze, proč to netrvalo celé půl minuty, protože asi tolik toho v tom filmu je. Synopse jsou bohatší na významy, kterých se filmu nedostává. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Westernová atmosféra 60.let, odsloužilý šerif Kevin Costner a pořád k světu vypadající a hrající Diane Lane se vydávají po stopách svého vnuka, který je v rukou násilnického muže a podivné rodiny. Film plyne velmi pomalým tempem, ale daří se mu pěkně budovat atmosféru, minimálně od rodinné večeře, což poslední dobou bývá ve filmech zásadní střetnutí, které graduje scénou v pokoji a vrcholí atmosférickým finále, kde dojde i na trochu akce. Silný příběh s působivými hereckými výkony, stísňující se atmosférou a umocněný emocemi. Not for everyone but i enjoyed it. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama