Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdy už pochopíš, že ne vždycky dostaneš, co chceš. Hutný dramatický příběh o těžkých ztrátách, jde jen málokdy podat svižně. Nejdřív je potřeba ukázat to dobré, aby bylo divákovi zřejmé oč postavy přišly. A to je občas trochu nuda. Takže ano, přestože jde o relativně nesložitou dějovou linku, je to pomalé. Pro někoho až rozvláčné a pro ty, kdo čekali neowestern a la Eastwood, dokonce utahané. Středobodem tohoto příběhu není pomsta, napravování nějakých křivd, nebo souboj s padouchem. Celé to stojí na vztahu George a Margaret. Resp. na její neústupnosti která je OK, když jde třeba o pořízení nových záclon, ale je velmi problematická, když jde o střet s někým neústupnějším a navíc nebezpečným. George věděl, že se Margaret nezastaví takže dělal co musel. Nebo spíš co si manželé myslí, že dělat musí. Tvůrci si jistě byli vědomi, že nebude stačit obsadit jen známé herce. Museli najít takové, kteří budou typově přesně zapadat a budou mít skvělou chemii. Možná tento pár zahlédli v Muži z oceli...i tam Costner s Lane ztvárnili manžele, kterým člověk věřil každý společně odžitý rok. Pro tento film je navození takového dojmu důležité. Samozřejmě bez dobrého scénáře by to nešlo, ale ti dva k sobě sedli dokonale. I díky nim ty dvě hoďky utekly vcelku rychle. A pak také díky podmanivé krajině amerického středozápadu a výborné práci Bezuchy na obou postech. K dokonalosti mi chybí asi jen jiný závěr a jiný hudební skladatel. Přesto...můj šálek kávy. PS: tentokrát český dabing výrazně pomáhá. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

By se mohlo zdát, že půjde o takovej ten nudnej film, kde se bude truchlit kvůli mrtvýmu synovi. Ale syn umře a přesuneme se až do doby po truchlení, na které bych teda zvědavej nebyl. Diane Lane i Kevin Costner svou roli sehráli parádně... a Diane má navíc mou velkou úctu, když ve svém věku pořád vypadá takhle skvěle (a jde to i bez plastik) - myslím, že pro muže by byl sen, kdyby jeho stará v jejím věku vypadala takhle a ne jako bečka sádla, strhaná matka nebo vyjetej olej. Ale na Kevina taky musím pět chválu. I deset chválu. Děj se sice může zdát trochu vleklým, ale mě stejně bavil, protože to bylo tak krásně civilní a uvěřitelné a pořád se to někam posouvalo... a navíc pak přišel ten dramatickej konec. Překvapilo mě to a překvapilo mě to dobře. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele zahrané postavy, obohratý príbeh a tuctová réžia. Naviac to má neskutočne pomalé tempo a v prvej polovici sa toho veľa nestane a fakt sa to strašne vlieklo. Ale najviac ma na tom filme sral celý ten ústredný konflikt medzi dvoma starými strigami o svoje potomstvo. A príliš veľký rozdiel medzi nimi nakoniec nebol. Obidve svojou neústupnosťou a sebectvom ničili všetkých ľudí okolo seba. Takže nakoniec som neprial víťazstvo ani jednej a bolo mi ľúto všetkých tých chudákov, ktorý to odskákali. Ešteže film v mojich očiach zachraňuje tradične skvelý Costner v úlohe v ktorej ho mám najradšej. Každú jeho scénu a gesto som si vychutnával. Druhýkrát si tu ale už najskôr nepustím. 6/10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama