Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Škleby i malé úšklebky jsou největší zbraní tohoto hromotluka a hlupáka, který právoplatně je označován jako jeden z největších britských komiků vůbec. To jeho vozítko je dodnes fenoménem, ono mít vyleštěnýho mini coopera je dnes klasa. Jenom mne zajímá jak se chová Rowan Atkinson ve společnosti. Jestli aspoň trochu tak jako ve svém seriálu, tak bych si přál se s ním setkat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi sitcomami a seriálmi celkovo. Rowan Atkinson sa pre Beana narodil. Nikdy nenudí a hlavne, nikdy nezačne byť trápny. Geniálny seriál, u ktorého vám nemôže vadiť, že ste ho videli už tisíc krát. Baví aj dnešnú mládež a bude baviť aj tú budúcu. Zlaté a bezstarostné pozeranie tohto seriálu v deväťdesiatych rokoch bolo a vždy bude nezabudnuteľné. If you know what I mean. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson v celoživotnej úlohe bláznivého komika, ktorý sa vďaka nej stal nesmrteľný. Mr. Bean je pre mňa veľká osobnosť, človek, ktorý dokázal zo seba vydať maximum. Jeho grimasy, postoje, proste všetko na ňom obdivujem/milujem. Neverím, že niekto niekedy dokáže to čo on. Je nenahraditeľný, nenapodobiteľný - je to legenda., ktorá dokázala mnoho ľudí pobaviť až k slzám. Pri jeho hereckých výkonoch som neraz musel zadržovať smiech. A vopred to bolo márne. Nejde sa nezasmiať na ňom. Nejde si ho nevšimnúť. Nejde si jeho časť nepozrieť do konca. Nejde na neho zabudnúť. Mr. Bean je jedným slovom - legenda. Pre mňa jeden z najlepších seriálov, ktoré som kedy mal možnosť vidieť. 100% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle mini-seriál neváhám označit slovy NAPROSTÁ KLASIKA, protože jsem zatím nepotkala člověka, který by netušil o čem je řeč. Ty scénky jsou zkrátka nesmrtelné, vtipné a naprosto odlišné od čehokoli, co bylo do té doby natočeno. Akorát si myslím, že chudák Rovan Atkinson není moc nadšený z toho, že bude nejspíš do konce života spojován s jedinou, byť naprosto geniální, postavou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom, fanúšikom a obdivovateľom britského komika Rowana Atkinsona, ktorý vybudoval svoju kariéru na postave pána Beana. Iste nebudú s týmto mojim komentárom súhlasiť, no nechcem tu tiež vypisovať žiadne pokrytecké, populistické dristy. Radšej úprimne napíšem, tak ako to cítim. Uznávam, že Atkinsonov herecký prejav a humor je originálny, ale na druhej strane musím hneď podotknúť, že mne je úplne cudzí. Vôbec sa mi to jeho trapné pobehovanie, priblblé grimasy, zakomplexované správanie a ani samotné zápletky jednotlivých epizód nepáčia. "Mr.Bean" na mňa pôsobí ako nemý, mentálne zaostalý podivín s nejakou skrytou sexuálnou úchylkou. Nemám ho rád. * ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • „Osobně jsem docela jiný než Mr. Bean. Jsem až děsivě normální,“ prohlásil o sobě představitel Beana Rowan Atkinson. (SONY_)
  • Chlapec v čekárně zubní ordinace čte komiks „Batman Vol. 1 #463“ z června 1991. (SONY_)
  • Scéna s muzikantem se natáčela na Talbot Road 3 v Londýně. (sator)

Reklama

Reklama