Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nenapodobitelný Rowan Atkinson (radši to zdůrazním ještě jednou, třeba to pochopí i někteří pseudovtipní panáčci z TV N@VA - NENAPODOBITELNÝ ROWAN ATKINSON:)) v seriálu skečů tak absurdních, trapných, smolných, ale především vtipných tak jak to dokáže jenom on. Navíc zbožňuje svého plyšového medvídka;) ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavný seriál, který můžu sledovat kdykoli a kdekoli. Snad ani neznám člověka, který by neměl rád tenhle skvost britské komedie. Neskutečné nápady tohoto Herce, ale hlavně neskutečný herecký výkon. Tahle role sedla Rowanovi neskutečně dobře a věřím, že nikdo jiný, by to takhle dobře nezahrál. Takový seriál se natočí jednou za 100 let a jsem rád, že zrovna já tohle můžu vidět:) ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean patrí k najzaujímavejším exotom, ktorí kedy kráčali vo filmovom svete. Rowan Atkinson a jeho priblblo srandovný ksicht a všelijaké gagy nikdy neomrzia ľudí. Každá jedna epizóda je zaujímavá a sama o sebe veľmi originálna. Diely kedy Bean išiel k zubárovi, do kina, školy a iné boli nezapomenuteľnými zážitkami pre obecenstvo. Jeho podivné metódy, ktoré nie sú zrovna najrozumnejšie sú veľmi vtipné, originálne a dobre sa na ne pozerá, a to je hlavné. /95%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, kde není pořeba slov. Mr. Bean alias Rowan Atkinson je exot a nemehlo. A jako každý nemehlo předvádí na jednu stranu velmi trapné, ale zároveň i komické scénky. Pro mě osobně jde o klasiku i o jakýsi pohled do života v Británii. Říká se, že Britové jsou konzervativní a nemají smysl pro humor, potom však Rowan Atkinson zachaňuje pověst celé Británie ;-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Když Bean (Rowan Atkinson) strčí hlavu do krocana ve snaze najít hodinky, které mu v něm uvízly, a pak s krocanem na hlavě chvíli zápolí, tak má v jednom záběru hodinky opět na ruce. (Amper01)
  • Rowan Atkinson prozradil, že jeho inspirací pro postavu Beana byla postava pana Hulota, kterou hrál jeho oblíbený francouzský komik Jacques Tati ve filmu Prázdniny pana Hulota (1953). Atkinson zbožňoval němou grotesku už od dětství. (venus)
  • Aj keď sa Rowan Atkinson (Mr. Bean) v roku 2007 rozhodol, že už ďalší „Bean" nebude, v roku 2015 vznikol krátky skeč s názvom Pohreb na počesť 25. výročia jeho vzniku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama