Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Figu 

všechny recenze uživatele

Už jsem to v kolika případech psal, že miluju a obdivuju umělce, kteří si svoji kariéru vybudujou na bázi chytré stupidity! Mr. Bean je myslím si velikej legendární průkopník tohoto řemesla! Nemluvenej vtip, chytře provedená debilita, nezapomenutelný scénky, moje dětství.... Do dneška se na pana Fazoli hrozně rád podívám! Bingóůůů! 90% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom, fanúšikom a obdivovateľom britského komika Rowana Atkinsona, ktorý vybudoval svoju kariéru na postave pána Beana. Iste nebudú s týmto mojim komentárom súhlasiť, no nechcem tu tiež vypisovať žiadne pokrytecké, populistické dristy. Radšej úprimne napíšem, tak ako to cítim. Uznávam, že Atkinsonov herecký prejav a humor je originálny, ale na druhej strane musím hneď podotknúť, že mne je úplne cudzí. Vôbec sa mi to jeho trapné pobehovanie, priblblé grimasy, zakomplexované správanie a ani samotné zápletky jednotlivých epizód nepáčia. "Mr.Bean" na mňa pôsobí ako nemý, mentálne zaostalý podivín s nejakou skrytou sexuálnou úchylkou. Nemám ho rád. * ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Jediná epizoda, ve které má Beanovo auto Mini oranžovou barvu. V ostatních dílech je citronově zelené. (SONY_)
  • Angus Deayton si v epizodě zahrál dvojroli – plavčíka a pána sedícího v parku. (SONY_)
  • Venkovní exteriéry domu Mr. Beana byly natáčeny v Surbitonu na předměstí Londýna. Stejný dům se pak objevil i v několika dalších epizodách. Socha, u níž se chce Mr. Bean (Rowan Atkinson) vyfotit, se jmenuje „Three Standing Figures“ a je dílem sochaře Henryho Moora. Nachází se v Battersea Parku v Londýně. (FoxMulder)

Reklama

Reklama