Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Banda Šmoulů (každý má nějakou vlastní charakteristiku - můj favorit je věčně hladový Mlsoun a věčně zachmuřený Mrzout se svým "Nemám rád") je naháněna čarodějem Gargamelem, jeho kocourem Azraelem a později též jeho vychytralým pomocníkem klukem Fukem. Právě tihle 3 jsou silným tahounem seriálu, jejich hlášky a originální nápady na pochytání Šmoulů jsou nezapomenutelné. Díly bez nich jsou slabší, protože ne všichni Šmoulové jsou zábavní jako Mlsoun s Mrzoutem ( Sašetka a ostatní Šmoulata, děda Šmoula, Fešák, Koumák - ti mě moc neberou). Ale přesto je to moc hezká pohádka. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady trošku váhám. Do té doby, než jsem poznal Disneye byly "Šmoulové" jasná jednička. Pak už ty příběhy na stále stejném půdorysu, s tou samou, před Gargamelem prchající skupinkou bezejmených šmoulů, trošku ztrácely na zajímavosti. Myslím, že potenciál 100 postaviček se dal využít zajímavěji, než jen soustředit se na pár hlavních postav. Ale pro děti, zejména ty menší, to je ideální. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Dobrý jako ukázka, jak vypadá předávkování viagrou (zmodrání, zblbnutí, na žádný růst se netěšte, všechno vám zůstane mrňavé). Už v dětství jsem si k šmoulům nevytvořil kladný vztah, neb mi seriál přišel nesmírně hloupý. Chápu, že šmoulové mají malé hlavičky, do kterých se moc nevejde, ale tak snad by každý mohl mít vlastností víc než jen jednu, nemuseli by vést stále stejné hovory a taky třeba na neměnný Šprýmařův vtip by snad tak vytrvale skákat nemuseli. Nezbývá než spolu s Gargamelem zvolat "šmouly nechci ani vidět" a litovat, že Vulkán Hrádek nevyráběl před lety své produkty i ve vysoce podměrných velikostech, to by jich pak taťka nenafrkal tolik. Dalším mínusem bylo pro mě zasazení příběhů do středověku. Naopak jediné plus představuje hudba, zejména ta Griegova. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Počátky Šmoulů lze nalézt v komiksovém muzeu v Bruselu. (Geriel)
  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)
  • Když prezident NBC Fred Silverman uviděl, jak se jeho dceři líbí pánáček Šmoula, kterého dostala, rozhodl se, že ze Šmoulů udělá televizní seriál. (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama