Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak šmoulinka si rozhodně na nedostatek sexu stěžovat nemůže:)) A ten Gargamel, se mu nedivím že je na ty modráky tak nasranej oni mu dole jebú a on nic.Je fakt že šmoulinka je kočka teda myslím na šmoulí poměry.:)))Teď jsem si vzpoměl že seriál by své době takový hit,že když jsem si koupil nějakej časák vypadla na mě stránka se samolepkama snad všech žijích šmoulů no asi i nežijích a jelikož jsem ze Žižkova tak jsem na dveře každé hospody nalepil jednoho šmoulu.Kdo mě tady sral byl ten taťka šmoula,se moc neodvázal.Jo a taky ten brejlatej mamrd, ten mě připomínal Klause.Myslím, že ten měl smůlu i u šmoulinky:))) ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Už jako dítě sem šmouly moc nemusel a teď už vůbec ne. Už tenkrát mi totiž vadily ty přísně černobílé a rozškatulkované charaktery. Jeden je chytrej, druhej linej, třetí silnej a další silně promiskuitní. Jinak si nedovedu představit jak by se množili, kdyby to o šmoulince neplatilo (i když tenkrát sem nad tím takhle neuvažoval). Přesto hodnocení z nostalgie třošku zvednu, v té době tu totiž nic o mnoho lepšího nebylo. ---== 50% ==--- ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

U šmoulů to mám tak, že už jako dítěti mi připadali strašně infantilní... A taky jsem je nechápal, proč jsou modří, proč nosej všichni stejný hadry - a to jen kalhoty (-kvůli zakrytí genitálu?) K tomu ty debilní čapky a několik archetypů různých poruch - mě se vždycky nejvíc líbil rejpal (tak ne, to byl trpaslík od Sněhurky, ale dočetl jsem se tu, že šlo o Mrzouta...) ... a tak si tu tak rejpu, a ani mě to moc nemrzí... šlo to, no, ale žádný dobrodružství, co prožili, si fakt nepamatuju. ()

smolicek04 

všechny recenze uživatele

Vždy som sa rád pozeral na šmolkov ešte išli v televízií. A priznám sa raz som si to dokonca požičal z požičovne a pri tom som mal viac ako 10 r. Chcel som si spomenúť na staré časy. Dokonca naša trieda si nevedela spomenúť ako sa volal Gargamelov kocúr. Preto sme to museli znova požičať. Myslím že to bolo asi Azrael alebo tak nejak. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Nejstarší seriál mého dětství. V letech 1988-92, kdy ČST v Magionu a Studiu Kamarád odvysílala 50 vybraných dílů z prvních 5-ti řad, jsem snad do ničeho jiného nebyl tak zažraný, jako právě do Šmoulů. Měl jsem tehdy nahrané skoro všechny díly a nedělalo mi sebemenší problém je odříkávat zpaměti. Zvlášť musím pochválit vynikající český dabing v brilantním podání předních herců/dabérů. A i teď, když se mi po víc jak 15-ti letech poštěstilo všechny staré díly znovu sehnat, jsem se opět dostal do šmoulí euforie a cítím se, jako bych znovu prožíval své dětství. Ale neodpustím si ještě menší kritiku na pozdější epizody, které byly v letech 1997-98 odvysílány na Nově. Tehdy jsem se těšil, že po nějaké době znovu shlédnu ty staré kvalitní díly z ČT, ovšem jaké bylo mé zklamání, že to jsou zcela jiné díly z pozdějších řad, s novými postavami, infantilnějšími dialogy i dějovými zápletkami a i sestava dabérů byla z větší části jiná. Takže i když pozdější díly z 6. - 8. řady, vysílané na Nově, byly po všech stránkách znatelně horší, za ty vynikající staré díly z ČT nemohu jinak, než dát plný počet 5 *. 90%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Šmoulové spatřili světlo světa v roce 1958 jako komiks, který nakreslil Pierre "Peyo" Culliford pro belgický časopis Spirou. (HappySmile)
  • Českou stopu v seriálu je symfonie Antonína Dvořáka „Novosvětská“, která zazní ve většině epizod. (t.mon)
  • Když prezident NBC Fred Silverman uviděl, jak se jeho dceři líbí pánáček Šmoula, kterého dostala, rozhodl se, že ze Šmoulů udělá televizní seriál. (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama