Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámecká paní říkají patnáctileté Katce (S. Julinová), jejíž rodiče jsou správci hradu Krabonoš. Dostala poslední vysvědčení, má před sebou bezstarostné dny prázdnin. Ale místo s kamarádkami u vody je tráví v hradní pokladně prodáváním vstupenek. Jednoho dne se na Krabonoši objeví student Petr (J. Hartl), který tu má přechodně dělat průvodce. Stačí jediný pohled, aby se Katka bezhlavě zamilovala. Petr je ale samotář a Katčina snaha upoutat jeho pozornost se nesetkává s úspěchem. Vynalézavost zámecké paní se stupňuje a jednoho dne to dojde tak daleko, že se na hradě objeví policie. Ze sbírky hradu totiž zmizí vzácný exemplář. Za vším je Katka. Její příběh vypráví právě o tom, co dokáže udělat první láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Vtipná česká letní komedie. Velká škoda talentu Sylvy Julinové, je tady opravdu skvělá. Jediné, co nechápu, je ten šílený dabing, proč některé lidi předabovali, ale budiž. Já jsem se bavila. Přesně jak je napsáno, prázdninová komedie o holkách krásně praštěných :) Btw. první láska, kdo z nás neudělal tenkrát nějakou šílenost, nad kterou dnes nevěřícně kroutíme hlavou a lehce se usmíváme :) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hadrbolcovsky univerzálně bezchybná maminka, pozdní Faun Tříska, ultraoddaná máti Jelenská...a pak nápadníci: plachý mopedista, nechápavec Hartl a charismatik Pavluša. Když to dáte dohromady, máte zase na chvíli chuť bydlet na hradě, nejen protože tahle "tuctová" holčina byla prostě sympatická od sklepení až po cimbuří... Čekal jsem, že mi to po letech udělá radost, ale ona přišla docela až euforie. Miluju tenhle film. Sylva Julinová herečkou jedné role, v jejím případě bohužel. 100% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodový letní dívčí román z doby, kdy byli všichni soudruhy, neholily se ještě ani holky a chodilo se koupat k rybníku. Připadalo mi velmi absurdní, že české herce v českém filmu dabují jiní čeští herci. Evu Holubovou v roli Hanky jsem opravdu nepoznal. Je to jedna z jejích prvních filmových rolí. Jinak průměrný film s průměrným obsazením, průměrně ubíhajícím dějem, průměrným rozuzlením a mým průměrným hodnocením. ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédla až ve 20 letech a už se nedokážu vcítit do role náctiletých holek (za což jsem teda ráda), ale stejně si myslím, že by mi i v mých mladších letech byla Katka silně nesympatická. Nesnáším podobný typ holek, který se snaží vynutit si pozornost podobnou cestou. Připadá mi to jako Bridget Jonesová za mlada. Jen nechápu, jak mohl strážník říct Petrovi, ať otevře oči - de facto ať s ní začne chodit. Co by vysokoškolák našel u takové mladé kozy? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mám tyhle letní komedie pro náctileté a rodiny rád. A že jich v osmdesátých letech bylo natočeno. Jako hub v lese po dešti. Kopretiny pro zámeckou paní navíc lákají nádechem dobrodružství a tajemstvím hradu. A pak také Sylvu Julinovou - velmi hezkou dívku s přirozeným talentem. Škoda, že v herectví nepokračovala. Z dnešního pohledu samozřejmě působí tyhle pubertální filmy trochu zvláštně. Hlavně když mají Rafťáky a Gympl. Bohužel pro mě osobně se film pohybuje na hraně dvou a tří hvězd. Hlavně za ten neskutečně příšerný dabing u zkušených herců. Nikdy nepochopím, proč tohle někoho napadlo. A pár úsměvných momentů zde také najdeme. V kombinaci se zámeckou hudbou a v romantickém prostředí je to docela milá, chvilkama i poetická záležitost ne letní nedělní, nudou prosáklé, odpoledne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Sylva Julinová se před „Kopretinami" ani po nich na stříbrném plátně neobjevila. Netoužila po dráze herečky, vystudovala LF UP v Olomouci, vdala se, má dceru a zavedenou praxi. (Brtniik)
  • Název Zámku Krabonoš si režisér půjčil z názvu jedné vesnice na jihu Čech. (cariada)

Reklama

Reklama