Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Velká Británie, 1984, 10 min

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal pouze jednu hvězdičku je, že jsem na to koukal jako dítě. Lokomotiva Tomáš mě prostě nějak děsil a znělka mi stále hraje v hlavě, když na ten seriál jen kouknu. Nemyslím si, že je to špatný seriál, má to skvělou zápletku, zajímavé děje, ale moc se omlouvám... Tomáš není můj šálek čaje. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vnučka od toho nemůže oči odtrhnout - a to je pro mne rozhodující, je to pro děti, ne pro dospělé. Jednu hvězdu ubírám za odfláknutý překlad i dabing a trochu nepovedený překlad písničky v novějších dílech (mohli si dát víc záležet), sice některé příběhy jsou banální a i pro děti nezáživné, ale v celku je to povedené a roztomilé... ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nedrcneš nárazníkem do cizí lokomotivy. Falešně nezahvízdáš. Neprojedeš návěstidlo v poloze Stůj! Nenacouváš do depa bližního svého. A když, tak nezapomeň včas táhnout! Měj vždy plný tendr. Nikdy nenaber zpoždění. Neber revizorovo jméno nadarmo. Cti přednostu svého i slečnu výpravčí a v kupé první třídy jim dopřávej časté ojíždění. Nevypustíš nikdy úplně páru. Ne bez posledního pořádného zahvízdání... ________ Jo, a náš syn Tomáše samozřejmě miluje. Takže tenkrát v Anglii jsme Thomas Land (součást zábavního parku Drayton Manor) navštívit prostě MUSELI. Tam to hvízdalo! :-) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Uff to je síla! Na můj vkus moc velké a tvrdé sousto a extrémně dětinské. Kdybych to viděl ale před deseti lety, věřím tomu, že by se mi to i líbilo. Dnes musím ocenit jen snahu vyjít těm nejmenším ratolestem vstříc. Směšné bylo to, že když se tam zpívalo anglicky, tak ani nebyla snaha texty písní nadabovat a klidně to bylo puštěné s anglickými titulky :-) ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Oliver (č. 11) je zelená lokomotiva GWR 1400 Class. (Maulincio)
  • Percy (č. 6) je zelená lokomotiva, která je založená na GWR No. 1340 Trojan, avšak Rev. W. Awdry považoval za nezbytné, aby jeho železniční příběhy byly co nejrealističtější. Za tímto účelem byla většina jeho lokomotivních postav postavena na skutečných návrzích. Nicméně, Percy byl navržen dříve, než tato politika vstoupila v platnost a tak Awdry později prohlásil, že Percy pravděpodobně začal jako GWR No. 1340 Trojan, ale později byl rozsáhle přestavěný (Maulincio)
  • James (č. 5) je červená lokomotiva založená na lokomotivách L&YR Class 28 a L&YR Class 27. (Maulincio)

Reklama

Reklama