Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Krakonoš a lyžníci je rozmarným příběhem o lidech z hor, navazující na legendy a pohádky tohoto kraje a přibližující přitom i kořeny, z nichž vznikaly. Na počátku minulého století byla přivezena do Krkonoš novinka - lyže. A právě kolem lyží se točí půvabné vyprávění, jehož hlavními hrdiny jsou dva malí kluci a jejich přítel proslulý pašerák, který má v dětské fantazii všechny vlastnosti pána hor, Krakonoše. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (271)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V tomto případě bohužel všeobecné nadšení z tohoto filmu nesdílím. Není to vyloženě špatný kousek, to určitě ne, ale v mém případě mě to moc neoslovilo. Jasně, pocta lyžařským průkopníkům a nadšencům je pěkná věc, stejně jako z toho udělat svým způsobem i komedii pro mladší diváky – to vše je v pořádku, jenže já se u sledování prostě místy dost nudil. Možná to bylo dáno mírou alkoholu po Silvestrovské noci…Sorry, ale v mých očích jde o průměrnou záležitost… ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film, který každou zimu shlédnu několikrát a nikdy mne neomrzí. Nádherné zpracování tehdejšího života v horách (i když samozřejmě malinko zidealizované), plné sněhu, dětských radovánek, krásných dobových dřevěnek a kouzelné zimní atmosvéry. Ta na člověka prakticky po celý film neustále dýchá a vtahuje jej do děje. Když člověk vidí zdejší školu, tak by do ní nejraději hned začal chodit, to samé platí se zdejší hospodou ve které se schází prakticky celá vesnice od pašeráků až po finance (celníky) a nedat si v ní tehdejší točené, nepasterizované pivečko by byl opravdu hřích. No prostě všechny interiéry (sklářká dílna, hospoda, škola či třeba tkalcovské domky) jsou zde naprosto dokonalé. To vše je doplněno úžasnou hudbou pana Hapky i skvělými výkony všech herců včetně těch dětských. Prostě jedním slovem - PARÁDA, PARÁDA, PARÁDA...:) ()

Reklama

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jedna se o dalsi perlu, ktera vzesla z tvurci pece reziserky Very Plivove-Simkove.Tento film je u mne vice o pocitech nez o cemkoliv jinem. Samotny pribeh je velice jednoduchy, avsak celkovy dej-pribeh neni to hlavni.Hlavni je atmosfera horskych chalup, kde se zilo uplne jinak nez se zije dnes. Pomocnym reziserem byl Zdenek Troska.Hudbu slozil a pisen nazpival Petr Hapka.Tato pisen je pruvodnim znakem tohoto snimku, jeji melodie nas provazi v podstate celym dejem. V jedne z detskych roli se objevil Jan Kehar.Jednoho z financu si zahral oblibenec Plivove Jan Kraus. Pro roli hlavniho " pasira " se narodil Karel Hermanek. Roli ucitele se famozne ujmul Ondrej Havelka a roli praktikanta nepohrdnul Miroslav Vladyka. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

V paměti mi utkvěla skvělá hudba (a hlavně titulní song) Petra Hapky, jinak mi film nějak nesedl. Nebavil mě. Možná kdybych ho viděl jako malý, utvořil bych si jiný názor - protože pro děti je film především určen. Ale teď ve čtyřiceti - i přes výborné herecké obsazení mi připadalo, že tam všichni přehrávají a až zbytečně moc se pitvoří a "příběh" jsem hledal marně. Spíše šlo o takový pokus zobrazit život a atmosféru venkova v horách "za císaře pána" - a to se vcelku povedlo. ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi hrozně líbí,že se odehrává v zimě(moje nejoblíbenější období,hlavně Vánoce).Dá se to srovnávat s filmem Páni kluci,ale nemůžu si pomoct,tohle se mi líbí víc.Děti vidí Krakonoše v pašerákovi zboží,který si to sviští Krkonošskými hřebeny na tehdy novém vynálezu zvaný lyže,prostě paráda...80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Kostýmy, ktoré si herci cez deň premočili na snehu, nestíhali uschýnať na radiátoroch, a tak sa ráno museli veľakrát obliekať do mokrých šiat. (Raccoon.city)
  • Jan Kreidl, představitel malého Matěje, po letech zavzpomínal: „Během natáčení nás nutili jíst místní pochoutku, krkonošské kyselo. A to pro nás jako děti nebylo nic moc lákavého. Také si pamatuji na tu strašlivou zimu, jak jsme byli pořád promoklí, takže se vždycky udělal kotel čaje. Dospěláci do něj lili rum, aby víc zahřál.“ (sator)

Reklama

Reklama