Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství dvou děvčátek a o soupeření klukovských fotbalových mužstev ze dvou sousedních vesnic, z nichž každý se snaží pro sebe získat svého vrstevníka Janka, který přijel na kolotoči a hraje fotbal "jako Pelé"... Autorkou portrétu v památníku je Věra Plívová - Šimková. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi, nejoblibenejsi a nejvicekrat skouknuty detsky film meho detstvi i dospelosti. Dodneska si ho poustim velice casto. Znam kazde slovo dopredu a pisnicky si zpivam ve vane.Uzasni detsti herci jako jsou Renata Maskova, Zuzana Bydzovska, Roman Cada a Marek Vasut dodavaji obrovskou tresni na dortu uz tak krasnemu scenari. Ve sve kategorii filmu je tento kralem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodový dětský film. Krásné prostředí Českého ráje, letní pohoda a hezké písničky dokreslují příběh dětí z jedné vesnice, který je lidský a příjemný. Děti hrají dobře, film pěkně ubíhá a je určitě velmi zajímavé pozorovat, jak se od dětského věku proměnili nebo neproměnili mnozí herci - Vašut, Vladyka, Bydžovská a další. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Proč bychom se netěšili snad bychom se nebál, snad bychom se neděsili, snad abychom zpívali. Žluťásku, žluťásku, čičorečko..." Velmi roztomilý dětský film s úžasně hravými písničkami Petra Skoumala. Možná je zde těch písní na dnešní dobu až moc (příběh o soupeření dvou klučičích part by si bez nich možná i vystačil), takže si nejsem moc jistý, jak moc by se ještě líbil dnešním dětem. Ale já si užíval naprosto maximálně, nejen ty písně, ale celkovou letní mírně poetickou atmosféru s pohupujícími a točícími se pouťovými atrakcemi a hlavně těmi s poletujícími žluťásky. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Chytlavý písničky, dobrej prázdninovej děj, mladičká Libuška Šafránková a Vašek Vydra, nejvíc se bavím, když vidím Vašuta,Vladyku,Skameneho,Bydžovskou...tenhle film má pořád něco do sebe....a i když je z roku 1973,tak tam toho socialistickýho moc není.....a hlavně, je tam pouť..perfektní venkovská pouť.. ()

franya69 

všechny recenze uživatele

Tak na to koukám znovu po X letech a nechápu, že jsem to původně ohodnotil jen třemi hvězdami, když jako malej jsem to zbožňoval. Ač jsem na brunetky, byl jsem zamilovanej do Kornový - takže přehodnocuju na pět kusů, který bych tomu normálně nedal, ale je sakra rozdíl koukat na to v dětství, nebo v pětačtyřiceti. Tenkrát to pro mně byla zkrátka pětihvězda a některý ty vodrhovačky jsem si broukal celé dětství, ne li mládí :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • V písni „Žluťásku, žluťásku“, která zazní ve filmu, se objevuje i slovo „čičorečko“ – latinsky „Securigera“, jedná se o rod rostlin patřící do čeledi bobovitých. (sator)

Reklama

Reklama