Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství dvou děvčátek a o soupeření klukovských fotbalových mužstev ze dvou sousedních vesnic, z nichž každý se snaží pro sebe získat svého vrstevníka Janka, který přijel na kolotoči a hraje fotbal "jako Pelé"... Autorkou portrétu v památníku je Věra Plívová - Šimková. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Proč bychom se netěšili snad bychom se nebál, snad bychom se neděsili, snad abychom zpívali. Žluťásku, žluťásku, čičorečko..." Velmi roztomilý dětský film s úžasně hravými písničkami Petra Skoumala. Možná je zde těch písní na dnešní dobu až moc (příběh o soupeření dvou klučičích part by si bez nich možná i vystačil), takže si nejsem moc jistý, jak moc by se ještě líbil dnešním dětem. Ale já si užíval naprosto maximálně, nejen ty písně, ale celkovou letní mírně poetickou atmosféru s pohupujícími a točícími se pouťovými atrakcemi a hlavně těmi s poletujícími žluťásky. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Po rozkvetlé louce poletuje dědeček se síťkou na motýly, holkám na kolotoči vítr vzdouvá sukénky a cuchá vlasy a Páni kluci kují pikle. Těší se na fotbálek a rozhodnou se předem vyřadit soupeřova špílmachra. Na Janka zvaného “Pelé“, nefér posilu od kolotočářů, nasadí svoji volavku. Svůdnou Aničku se škádlivým úsměvem a nevinnými kukadly. Jankovi se zamlží oči i rozum, stoupne mu tep a změknou kolena. Pak začne tokat, resp. kukat za bukem a jako ovce se nechá nalákat do jeskynního vězení. Místo romantiky ale následuje unfair zákrok, přímo likvidační faul. Zámek udělal cvak! A má po fotbálku, chlapec. Ty ženy, ty ženy... plémě hadí, proradné! Nádherný dětský film, plný skotačivých letních písniček [viď, Enšpígle? ;-)] a originálních hlášek: „A pro příště, na soudružku učitelku se nekuká!“, s bezva bahnitou skluzavkou, naříznutou lávkou, za trest ostříhanými vlasy: „Za tohle půjdem určitě všichni do polepšovny!“ a spoustou poletujících motýlů. Kdo má rád filmy Páni kluci nebo Ať žijí duchové, ale ještě nikdy nebyl na téhle pouti, ať neváhá a spolu se žluťáskovými kamarádkami Markétou a Žanetou nasedne na kolotoč. Čeká ho parádní jízda! ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočena letní pohoda. Doporučují v hnusných zimních večerech, možná vás nebude tolik otravovat věčné opakování dvou písniček. Ty písně jsou naštěstí docela povedené takže to přežijete i v horkých letních dnech, kdy naopak budete toužit po chladnějším počasí. Z toho vychází, že jediné co váš naštve (pokud jste soudní) je absolutně dementní chování malých fotbalistů, kteří prohrají zápas kvůli tomu, že fotbal není jejích nejsilnější stránka a hned se chtějí mstít klukovi z poutě, který jím chtěl pomoct (jak naznačuje písnička fotbal hraje jako Pelé, takže i ti antitalenti mohli vyhrát), ale podvodnicí z druhého mužstva ho zamkli v jeskyní. 60% ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Chytlavý písničky, dobrej prázdninovej děj, mladičká Libuška Šafránková a Vašek Vydra, nejvíc se bavím, když vidím Vašuta,Vladyku,Skameneho,Bydžovskou...tenhle film má pořád něco do sebe....a i když je z roku 1973,tak tam toho socialistickýho moc není.....a hlavně, je tam pouť..perfektní venkovská pouť.. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

S par vynimkami (Lysaci ci Pani Kluci) natacala V.P.S. hlavne babske filmy. Necudo, ze mi v minulosti unikli. Aspon si ich mozem vzchutnat starsi, poucenejsi. Krasna praca s nehercami - detmi. Skvely napad, nechat ich cely den hrat sa po kope a sem tam s niektorymi s nich natocit par scen. Nechat ich zit postavy. Nechat ich hrat to, co sami v tej dobe zili. Apritom do toho este namiesat trocha rozpravkovej poetiky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Fotbalový zápas běžel víceméně v reálném čase. Jen občas do toho tvůrci filmu zasáhli, když potřebovali, aby tam byla nějaká konkrétní situace. (Elisebah)
  • Film se točil ve Vesci u Sobotky. (M.B)
  • Andula (Ivana Maříková) má na sobě stejné šaty, které měla ve filmu Ať žijí duchové! (1977) blonďatá dívka, která zapisovala pod stromem do deníku zápis ze schůze o jednání o hradu. (Mia...)

Reklama

Reklama