Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, která hrává na Nova Cinema. Viděl jsem už dříve i na Nově, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, až do teď. Šílené postavičky, šílené příběhy, které baví dokonce i mě. Trošku ubíjí dabing, ale asi se dalo čekat, že děti si na kvalitu dabingu stěžovat nebudou. :) 82% ()

Reklama

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna velká bezkonkurenční halucinace. Zbožňuju Spongeho a když jsem viděla Twilight s českým dabingem, tak jsem místo Edwarda viděla Spongeho (díky Honzovi Maxiánovi) a celý film jsem se jen smála. Jojo občas si říkám, že ty starosti, které má Houba Robert v ananasu na dně moří, bych také chtěla mít. :D ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že seriál už léta běží v telce pořád dokola a mám tím pádem všechny série najeté tam a zpátky od začátku až do konce, můžu směle konstatovat, že SpongeBob je příjemná odreagovačka, která neuvěřitelně pobaví všechny generace diváků, víceméně každý si zde přijde na své. Každá epizoda má něco do sebe, každá nabízí perfektní podívanou. Nemám nic, co bych vytknul. Skvělý komediální seriál s povedenými, zcela signifikantními animacemi. 10/10. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných současných seriálků. Je to stupidně vtipné, ale na někoho to funguje a já jsem ten šťastlivec. Šťastlivec proto, že se u toho můžu smát na plný pecky a nepříde mi to trapný, jako možná tady někomu ano. Prostě skvělá věc pro děti a infantilní dospěláky. Ujetý blázen SpongeBob řádící originalitou a Patrik s panem Krabákem, prostě pecka. 85% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Ve zvláštních dílech se objevuje místo úvodní znělky hraná scéna, ve které vystupuje pirát, kterého nehraje nikdo jiný než sám dabér SpongeBoba - Tom Kenny (v seriálu dabuje i šneka Garyho). (Nexty)
  • Skoro pokaždé, když některá z postav něco odhodí, je možné zaslechnout zvuk rozbitého skla. (Karlsberger)
  • Když Spongebob zdemoluje obchod s ulitami, kdy má být poslední přeživší ulitou plechová, je vedle Garyho vidět jeho stará růžová nerozbitá ulita. (samik81)

Reklama

Reklama